Izvor: RTV | Četvrtak, 03.01.2019.| 11:32
Izdvojite članak Odštampajte vest

Veliki planovi opštine Stara Pazova - U narednom periodu očekuje se realizacija 27 kapitalnih projekata

(Foto: Blazej Lyjak/shutterstock.com)
U Staroj Pazovi se u narednom periodu očekuje realizacija 27 kapitalnih projekata. Među projektima koji su već počeli ili tek treba da krenu na teritoriji staropazovačke opštine su izgradnja kanalizacione mreže po principu Javno-privatnog partnerstva, izgradnja kanalizacije upotrebljenih voda sa kućnim priključcima u delu ulice Jana Sikore i ulici dr Georgija Mihajlovića u Staroj Pazovi, izvođenje radova na kanalizacionoj mreži u Bloku 9 u Novoj Pazovi, rekonstrukcija delova putnog pravca državnog puta IIA reda broj 100 na delu teritorije opštine, tj. na raskrsnici Fruškogoreske, Vinogradske i Masarikove.

Takođe, u planu je i izvođenje radova na postavljanju privremene saobraćajne signalizacije na rekonstrukciji i dogradnji dela puta od raskrsnice ulica Svetosavska i Zmaj Jovina u Staroj Pazovi do ispred raskrsnice sa ulicom Milenka Pevca u Starim Banovcima. Vršiće se i projektovanje, izgradnja i održavanje lokalne putne infrastrukture u opštini po projektu Javno-privatnog partnerstva, izgradnja pešačko-biciklističke staze od bazena u Novoj Pazovi do ulice Miloša Obilića u Novoj Pazovi, radovi na periodičnom održavanju opštinskih puteva i ulica, rekonstrukcija saobraćajnih površina u pojedinim ulicama u Staroj Pazovi, izgradnja trotoara u Surduku.

Među planiranim projektima su i izvođenje radova na dogradnji objekta PU "Poletarac" u Staroj Pazovi, rekonstrukcija i dogradnja OŠ u Belegišu i OŠ "Nikola Tesla" u Novim Banovcima, izrada i montaža ograde i nadsrešnice na objektu PU "Heroj major Goran Savić" u Novim Banovcima, izgradnja trenažne hale u Novoj Pazovi, izgradnja sportske hale u Starim Banovcima, izgradnja Doma kulture u Golubincima, izrada tehničke dokumentacije za izgradnju parka u Novoj Pazovi.

Planirana je i izgradnja vodovodne mreže u Vojki u još nekoliko ulica, izgradnja trase javne rasvete u koridoru deonice puta II reda broj 127 Stara Pazova - Stari Banovci, ulice Vuka Karadžića, Banovačka i petlje za E-75, zamena postojećeg osvetljenja sa energetski efikasnijim osvetljenjem uz otplatu investicije kroz uštedu energije po projektu Javno-privatnog partnerstva, izvođenje radova na izgradnji bunara u Belegišu, Staroj i Novoj Pazovi, kao i uspostavljanje inovacionog startap Regionalnog centra za održivi razvoj Srema.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.