Izvor: Tanjug | Četvrtak, 03.01.2019.| 15:35
Izdvojite članak Odštampajte vest

Dve kineske i jedna turska kompanija otvaraju fabrike u Ćupriji

Ilustacija
Ilustacija (Foto: rangizzz/shutterstock.com)
Kompanija Feka automotive za proizvodnju automobilskih kablova iz Turske, Chong Chia za proizvodnju plastičnih granula i Suan hajlan za proizvodnju čarapa iz Kine otvaraju fabrike u Ćupriji, izjavio je Tanjugu predsednik ove opštine Ninoslav Erić.

On je rekao da Feka automotive radi isti program kao i nemačka kompanija Truck-Lite Europe, koja je, zbog problema u kojima se našla, odustala od gradnje fabrike u Ćupriji.

Naveo je da se za tursku kompaniju radi projektno tehnička dokumentacija i ove godine kreće izgradnja fabrike i subvencije za radna mesta.

Chong Chia je zakupila deo objekta bivšeg Velmortransa. Oprema za ovu fabriku je na putu za Ćupriju, a kineski investitor je registrovao firmu. Očekujemo da proizvodnja krene prvih meseci ove godine, precizirao je Erić.

Kineska firma Suan hajlan za proizvodnju čarapa, fabriku otvara zajedno sa kinskom firmom Eurofiber, koja već radi u Ćupriji.

Mašine i oprema za fabriku čarapa je ocarinjena i njeno instaliranje je počelo 28. decembra i "očekujemo vrlo brzo otvaranje i početak rada", istakao je Erić.

Konkurs za rad u ovoj fabrici je istekao i odabrano je 30 radnika koji će u njoj raditi.

Erić je istakao da je opština u pregovorima sa jednom velikom kompanijom koja treba da zakupi 12 hektara Industrijske zone u ovom gradu i "to nas čeka ovog meseca", gde će biti zaposlen veći broj radnika iz Ćuprije, ali i kooperanata".

On je ocenio da je ova kompanija veoma važna za ceo Pomoravski okrug i ovaj deo Srbije.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.