NavMenu

Kada treba razmišljati o vantelesnoj oplodnji?

Izvor: eKapija Ponedeljak, 31.12.2018. 09:18
Komentari
Podeli
(Foto: Dragon Images/shutterstock.com)
Opšta bolnica Analife budućim roditeljima nudi efikasne i bezbedne terapije za prevazilaženje problema neplodnosti.

In vitro fertilizacija intracitoplazmatskom injekcijom spermatozoida - Mikrofertilizacija (ICSI) je postupak vantelesne oplodnje kojim se povećavaju šanse paru koji je uključen u postupak, a kod kojih je minimalna verovatnoća da se fertilizacija odigra prirodno (klasičnom metodom IVF), navodi se na sajtu Opšte bolnice Analife.

Ako pokušavate da ostanete u drugom stanju duže od godinu dana, trebalo bi da se odlučite za dolazak u savetovalište za sterilitet / neplodnost / infertilitet. Ako imate više od 35 godina, taj period je 6 meseci.


Kada je pravo vreme za dolazak u savetovalište za sterilitet?

Žene:

Ako imate između 35 i 40 godina i pokušavate da začnete barem 6 meseci.
Ako imate više od 40 godina.
Ako imate neredovnu menstruaciju ili je nemate uopšte.
Ako znate da imate neki problem vezan za plodnost.
Ako ste imali više od jednog pobačaja.
Ako ste se lečili od kancera.
Ako imate male testise ili probleme sa seksualnom funkcijom ili željom.
Ako ste se lečili od kancera.

Muškarci:

Ako imate mali broj spermatozoida i drugih problema sa spermom.
Ako imate otok u skrotumu (varicocele).
Ako imate urađenu vazektomiju.
Ako ste imali operacije na skrotumu ili preponama.
Ako imate male testise ili probleme sa seksualnom funkcijom ili željom.
Ako imate želju da znate koliko ste plodni.


Do neplodnosti, inače, može dovesti samo jedan uzrok, bilo kod Vas ili Vašeg partnera a neke kombinacije faktora mogu da spreče nastajanje ili razvijanje trudnoće.

Međutim, danas postoje bezbedne i efikasne terapije za prevazilaženje problema neplodnosti koje značajno povećavaju šansu da ostanete trudni, kao što su: FSP ili IUI - najsavremenije inseminacije, IVF iz spontanog / prirodnog ciklusa, IVF sa stimulacijom jajnika, ICSI iz spontanog / prirodnog ciklusa, ICSI sa stimulacijom jajnika.

OB Analife je uvela sistem Time Lipse kamera koje omogućavaju embriologu da prati, izdvaja, analizira i na kraju donosi odluku koji su embrioni najbolji, da bi se određenog momenta u procesu embriotrensfera vratili u prirodnu matericu. Tokom celog procesa kontrole, embrioni ostaju u inkubatoru, zaštićeni od potencijalnog stresa kojem su izloženi bez primene ovog najsavremenijeg načina monitoringa.

Zahvaljujući Primo Vision Time Lapse sistemu monitoringa koji je instaliran u inkubatoru sada možemo da se prati razvoj novog života, navodi se na sajtu Opšte Bolnice Analife.

Naime, Primo Vision Time Lapse sistem monitoringa koji je instaliran u inkubatoru, pruža mogućnost da, doktori zajedno sa budućim roditeljima, nadgledaju svaku fazu rasta i razvoja embriona, a da im uopšte ne smetamo.

- Ako znamo da je inkubator veštačka materica u kojoj se pod kontrolom ugljen-dioksida i kiseonika pokušava "imitirati" prava materica, onda je i laiku jasno da svako otvaranje vrata inkubatora, uzimanje "sudića" sa embrionima i njihovo stavljanje pod mikroskop radi određivanja faze razvoja, predstavlja stres za embrione i može da remeti proces stvaranja novog života - navode iz OB Analife.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.