NavMenu

Potpisan ugovor za beogradsku gondolu

Izvor: eKapija Nedelja, 30.12.2018. 10:12
Komentari
Podeli
(Foto: superjoseph/shutterstock)
Projekat gondole je sve bliži realizaciji jer je potpisan ugovor sa izvođačem radova, istakao je gradonačelnik Zoran Radojičić gostujući u Beogradskoj hronici, a prenosi Beoinfo.

– Uplaćen je avans izvođaču radova koji je predviđen uslovima plaćanja po ugovoru. Kreće priprema projektno-tehničke dokumentacije neophodna za dobijanje građevinske dozvole, a zatim sledi realizacija sa rokom od 275 dana, tako da smo sada korak bliži tome da do kraja sledeće godine imamo gondolu. S obzirom na činjenicu da će povezati Kalemegdan sa Ušćem, ona će biti nova turistička atrakcija i moderan vid prevoza u regionu – rekao je gradonačelnik.

Govoreći o gradskom prevozu, Radojičić je istakao da samo preduzeće traži reorganizaciju i racionalizaciju.

– Sledeće godine planiramo da kupimo 200 autobusa, od toga 80 ekološki prihvatljivih kako bi dobili što zdraviji prevoz za naše sugrađane a i poboljšali samu saobraćajnu sutuaciju u gradskom prevozu. Podatak o tome da svega 30% građana plaća kartu je zabrinjavajući i moramo ga zajednički rešavati. Da bismo imali efikasniji gradski prevoz, mora se povećati broj ljudi koji plaća kartu. Zato ćemo kompanijama omogućiti pogodnosti za kupovinu pretplatnih karata za zaposlene – istakao je gradonačelnik Radojičić.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

21.04.2024.  |  Građevina

Cveta visokogradnja u Kraljevu - Sve interesantnija i Ribnica

Poslednjih godina gradi se veliki broj zgrada u prvoj gradskoj zoni u Kraljevu. Na nekoliko lokacija u užem i širem gradskom jezgru niču višeporodični stambeni objekti. - Trenutno je u izgradnji devet zgrada u užoj gradskoj zoni, a one su u različitim fazama izgradnje - kaže Zvonko Kovačević rukovodilac Odeljenja za urbanizam, građevinarstvo i stambeno-komunalne delatnosti. U toku su i završni radovi na dve zgrade u Zelenoj gori, a

21.04.2024.  |  Vesti

Sporazum sa MMF-om biće produžen na još najmanje dve godine

21.04.2024.  |  Vesti

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.