Izvor: N1 | Nedelja, 30.12.2018.| 20:38
Izdvojite članak Odštampajte vest

KNEŽEVIĆ: Građani bi trebalo sami da raspolažu novcem za zdravstveno osiguranje

Jasmina Knežević
Da li je 2018. godina donela bolje uslove za poslovanje, kakve promene priželjkuju privrednici naredne godine, kako unaprediti zdravstveni sistem u Srbiji - o tim temama za Infobiz govorila je Jasmina Knežević, osnivač i direktor Bel Medica, jedna od tri najuspešnije preduzetnice u Srbiji, prema izboru Udruženja poslovnih žena.

- Nezaustavljiv je odlazak mladih i obrazovanih ljudi iz Srbije u ovom trenutku, nerealno je očekivati da će ih bilo šta, za stalno, vratiti u postojeći ambijent. Ali, Belmedic nastoji da one koji su znanja i iskustvo stekli u inostranstvu, angažuje makar privremeno, da s vremena na vreme svoja znanja primene u Srbiji - kaže Jasmina Knežević, vlasnik i direktorka Bel Medica.

Ona dodaje da je jedino razvoj privatnog sektora način da se odliv radno sposobnog stanovništva uspori. Kaže i da je u 2018. godini za privredu dobra vest što su privatizovane nekadašnje državne firme koje su uzimale mnogo novca poreskih obveznika, takođe kao pozitivan pomak navodi digitalizaciju u brojnim oblastima, lakše dobijanje građevinske dozvole.

Međutim, veruje da bi poresko rasterećenje zarada moglo da bude veće od 0,75%, koliko je najavljeno za 2019. godinu.

- Ako već porezi ostaju isti, treba dobro razmisliti o tome kako se taj novac raspoređuje, najviše treba dati na obrazovanje i unapređenje infrastrukture - kaže ona.

Direktorka Bel Medica veruje i da bi građanima trebalo prepustiti da sami raspolažu novcem za zdravstveno osiguranje, čime bi se u oblasti zdravstva stvorila zdrava konkurencija i bolja usluga.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.