NavMenu

Čukaru Peki kod Bora prešao u vlasništvo Kineza - Kompanija Zijin Mining kupila akcije Nevsun Resources

Izvor: eKapija Nedelja, 30.12.2018. 21:31
Komentari
Podeli
Nalazište Čukaru Peki kod BoraNalazište Čukaru Peki kod Bora
Nevsun Resources Ltd. (Nevsun) i Zijin Mining Group Co. Ltd. (Ziđin) objavljuju da je ponuda Ziđina za kupovinu svih emitovanih akcija i akcija u opticaju kompanije Nevsun po ceni od 6 kanadskih dolara po akciji bila uspešna.

Nevsun je vodeća kompanija srednjeg obima koja se bavi preradom teških metala, a u Srbiji posluje posredstvom kompanije Rakita eksplorejšn d.o.o. (Rakita Exploration d.o.o.), i trenutno sprovodi projekat Čukaru Peki u Boru, nalazište bakra svetske klase u Srbiji, koje je od izuzetne vrednosti i potencijala za Srbiju. Kompanija Nevsun upravlja i rudnikom Biša u Eritreji, koji se bavi proizvodnjom bakra i cinka.

Akcionari Nevsuna su do krajnjeg roka određenog za 28. decembar 2018. godine prodali ukupno 276.820.575 akcija Nevsuna, što predstavlja oko 89,37% od ukupnog broja akcija kompanije Nevsun. Svi ostali uslovi Ponude neophodni za realizaciju ove transakcije u skladu sa obaveštenjem o varijaciji koje je objavljeno 5. decembra, 2018. su ispunjeni. Ziđin je, putem svoje podružnice, preuzeo sve Deponovane akcije, i platiće ukupno 1,660,923,450 kanadskih dolara za Deponovane akcije u roku od tri radna dana.

- Veoma smo zadovoljni što smo kupili Nevsun i nastavićemo da održavamo čvrsto opredeljenje kompanije u primeni bezbednih, efikasnih i održivih praksi u rudarstvu. Takođe ćemo raditi sa našim partnerima u Eritreji kako bismo dodatno produžili radni vek rudnika Biša i istražili nova ležišta. U okviru projekta Čukaru Peki u Srbiji nameravamo brzo da razvijemo Gornju zonu i uvedemo je u proizvodnju što je pre moguće - rekao je Čen Đinghe (Chen Jinghe), predsednik kompanije Ziđin.

- U ime Odbora direktora Nevsuna, želeo bih da se zahvalim našim akcionarima, partnerima i našem rukovodećem timu za ostvarivanje ovog izuzetnog ishoda za akcionare Nevsuna - rekao je Piter Kukijelski (Peter Kukielski) CEO i direktor Nevsuna.

Pored ovog, u skladu sa važećim kanadskim zakonima o hartijama od vrednosti, Ziđin je produžio period koji je na raspolaganju akcionarima Nevsuna da ponude svoje preostale akcije u okviru Ponude za 10 dana, do krajnjeg roka 7. januara 2019. godine. Akcionari koji ponude svoje akcije kompanije Nevsun u produženom periodu dobiće isti iznos od 6 kanadskih dolara po akciji. Ziđin je dostavio obaveštenje o produženju depozitaru, kompaniji Computershare Trust Company of Canada, koje stupa na snagu 28. decembra 2018. godine. Nema garancija da će Ziđin dodatno produžavati Ponudu nakon Krajnjeg roka, i preporučuje se akcionarima Nevsuna da bez odlaganja daju ponudu za preostale akcije kako bi pravovremeno dobili svoju naknadu.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Agro, Finansije

Digitalno svinjarstvo - Kupite Pig token, a posle dve i po godine dobijate 100 kilograma svinjetine

Uzgajate svinje, a ne odlazite na farmu, nema blatnjavih čizama, ni ustajanja u cik zore da bi se nahranile životinje. Zvuči filmski, ali nije. Krešimir Kuterovac, stočar iz Hrvatske, pokrenuo je sa kompanijom Beyondi i Blok Be platformu GoAgro pomoću koje svako može da postane stočar, a da posao uzgajivača svinja radi neko drugi. - Vi kupujete digitalni oblik svinje - PigNFT (Pig token). Minimalna cena je 220 EUR za koju posle dve i po

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.