Izvor: eKapija | Petak, 28.12.2018.| 10:56
Izdvojite članak Odštampajte vest

DHL dobitnik sertifikata "zaštićeni potrošač"

Ilustracija (Foto: Africa Studio/shutterstock.com)
Kompanija DHL Srbija osvojila je žig "Zaštićen potrošač", koji izdaje Republička unija potrošača, kao dokaz uspostavljanja najviših standarda poslovanja. U procesu sertifikacije, sertifikaciona kuća Globalsert je analizirala procese i procedure rada kompanije DHL i zaključila da je ova kompanija uspostavila društveno odgovorno poslovanje i da kontinuirano unapređuje i vodi brigu o korisnicima – potrošačima, životnoj sredini, bezbednosti i zdravlju na radu zaposlenih, navodi se u saopštenju DHL.

- Republička unija potrošača svojim angažovanjem u vidu odgovarajučih edukacija, značajno je doprinela da se kompanija DHL International Beograd osposobi u primeni standarda u navedenim oblastima - izjavio je dr Denis Perinčić, predsednik upravnog odbora.

Direktor kompanije DHL u Srbiji Darko Babić istakao je da je dobijanjem žiga Zaštićen potrošač ova kompanija pokazala da vodi računa o zadovoljstvu korisnika usluga.

- Mi smo kontinuirano posvećeni stalnom unapređivanju poslovanja. Ulažemo velike napore da održimo nivo kvaliteta na koji su naši klijenti navikli i tu nema odstupanja. Poslovne relacije sa klijentima su nam temelj našeg poslovanja I poverenja koje već decenijama gradimo u Srbiji - navodi Babić.

DHL je vodeća svetska kompanija u sektoru pružanja logističkih usluga. Naša DHL porodica nudi najširi portfolio logističkih usluga, od nacionalne i međunarodne isporuke paketa, rešenja za slanje robe u okviru onlajn kupovine, međunarodnog brzog transporta kopnenim, vazdušnim i morskim putem, do upravljanja industrijskim lancima nabavke. Sa oko 360.000 zaposlenih u više od 220 zemalja i teritorija širom sveta, DHL povezuje ljude i kompanije na bezbedan i pouzdan način i tako mogućava protok globalne trgovine. Sa specijalizovanim rešenjima za tržišta u razvoju i industrije uključujući tehnologiju, prirodne nauke i zdravstvo, energetiku, auto-industriju i maloprodaju, potvrđenom posvećenošću drušvenoj odgovornosti i neprikosnovenom prisustvu na tržištima u razvoju, DHL je odlučno pozicioniran kao "kompanija za pružanje logističkih usluga za ceo svet". DHL je ​​deo Deutsche Post DHL Grupe. Grupa je ostvarila prihod od više od 60 milijardi evra u 2017. godini.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.