NavMenu

EPS nabavio opremu za brže otkrivanje kvarova na mreži

Izvor: Tanjug Utorak, 25.12.2018. 15:36
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Aleksandar Parezanović)Ilustracija
Elektroprivreda Srbije (EPS) nabavila je tri najmodernija vozila, vredna 82 miliona dinara, zahvaljujući kojima će kvarovi biti locirani i otklonjeni u najkraćem roku, bez ozbira na vremenske uslove i pristupačanost terena, izjavio je vršilac dužnosti direktora EPS-a Milorad Grčić.

- Sve činimo da napajanje bude što stabilnije i sa što manje prekida. U tom cilju nabavljena su tri veoma važna vozila za dijagnostifikovanje i lociranje kvarova na niskonaponskim i srednjenaponskim podzemnim kablovima - rekao je Grčić za Tanjug.

Prema njegovim rečima, ta tri vozila marke Ford su u klasi sa opremom među najmodernijim u svetu - nešto najbolje što se nudi na evropskom tržištu. Potpuno su atuonomna, imaju svoje agregate, a Grčić je izrazio nadu da će naredne godine nabaviti još takvih vozila. Kako je istakao, nije dovoljno proizvesti elektirčnu energiju već je stabilno i siguro transportovati do krajnjih potrošača.

- Uz pomoć opreme u vozilima naši ljudi mogu za najkraće vreme da nađu gde je kvar, prekid kabla ... ili bilo koji uzrok zbog koga potrošači nemaju elektičnu energiju - rekao je Grčić.


On je podsetio da je nedavno u Kladovu ekipa EPS-a po snegu i ledu morala da pređe 30 kilometara peške da bi našla kvar.

- Na specifičan način uz slanje imuplsa ova vozila za nekoliko minuta ili desetina minuta mogu da dijagnostifikuju kvar kako bi ekipe mogle da intervenišu, sve to skraćuje vreme bez napajanja i vreme koje ekipe provode na terenu - naveo je Grčić.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Vesti

Poljski lanac Žabka dolazi u Srbiju?

Poljska grupacija Żabka planira da uđe na više tržišta Jugoistočne Evrope. Kompanija iz Poljske nedavno je registrovala internet domen za Srbiju, dok je istovremeno u Rumuniji akvizicijom preuzela kompaniju za distribuciju hrane. Pored akvizicije, registrovana je i posebna kompanija za razvoj maloprodajne mreže, saznaje portal Retail Serbia. Na upit ovog portala kako gledaju na srpsko tržište imajući u vidu da su nedavno kupili domen

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.