Izvor: eKapija | Utorak, 25.12.2018.| 15:41
Izdvojite članak Odštampajte vest

Radi se projektna dokumentacija za obnovu barske pruge

(Foto: Ivana Vuksa)
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i generalni direktor i predsednik uprave Ruskih železnica Oleg Belozjorov razgovarali su u ponedeljak, 24. decembra, u Beogradu o daljem razvoju i unapređenju železničke infrastrukture u Srbiji, saopštio je Vučićev kabinet.

Vučić i Belozjorov razgovarali su o dve investicije od strateškog značaja za Srbiju - Dispečerski centar, kojim bi bila uspostavljena bolja organizacija i pun nadzor nad celokupnim železničkim saobraćajem u Srbiji, i projekat potpune rekonstrukcije železničke pruge Valjevo-Vrbnica (preostali nerekonstruisani deo pruge Beograd-Bar u Srbiji), za koji je dogovorena izrada projektne dokumentacije, na osnovu koje će biti određen rok za početak radova.

Zahvalivši direktoru Belozjorovu na angažovanju Ruskih železnica na dosadašnjim projektima, Vučić je kazao da se prilikom realizacije svih budućih projekata posebna pažnja mora posvetiti bezbednosti.

Belozjorov je istakao da su Ruske železnice jedna od vodećih kompanija u svetu.

Ruske železnice su 2018. godine prevezle rekordan broj, 1.152.000.000 putnika, a odličnim poslovnim rezultatima doprineo je i završetak jednog od najkomplikovanijih infrastrukturnih projekata - železničkog prstena oko Moskve, navodi se u saopštenju.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.