NavMenu

Autoceste FBiH prodajom obveznica prikupile 49 mil KM - Do kraja godine još jedna aukcija

Izvor: Indikator Ponedeljak, 24.12.2018. 16:15
Komentari
Podeli

(Foto: archerix/shutterstock.com)
Autoceste Federacije BiH zadužile su se 21. decembra za oko 49 mil KM putem javne ponude obveznica na Sarajevskoj berzi, izveštava Indikator.ba.

Na prvoj aukciji koju je raspisalo ovo preduzeće ponuđeno je 700.000 obveznica nominalne vrednosti po 100 KM, a prodano je 489.988 obveznica u vrednosti 48.998.800 KM u 33 transakcije.

Rok dospeća obveznica je dve godine, a kamatna stopa 2,60% godišnje.

Procenat uspešnosti emisije bio je oko 70% od ukupno ponuđenog broja obveznica, a što premašuje propisani prag od 60% upisanih i uplaćenih obveznica.

Autoceste FBiH su planirale još jednu aukciju do kraja godine kada će biti ponuđeno 300.000 obveznica po istoj ceni, dakle ukupne vrednosti 30 mil KM. Rok dospeća ovih obveznica je pet godina, a kamatna stopa 3,50% godišnje.

Autoceste FBiH na ovaj način prikupljaju dodatni izvor novca za izgradnju saobraćajnica.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Kentkart tuži Grad Beograd i zahteva 17 mil EUR odštete

Kompanija Kentkart, koja je godinama obavljala naplatu karata u gradskom prevozu, nakon raskida ugovora tužila je grad i zahtevala odštetu od 17 mil EUR, izjavio je predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić. - Kontrolisali su sistem od 250 mil EUR godišnje. Ja tvrdim da preko 1 mil EUR ne mogu da dobiju, a mislim da će čak biti obrnuto, jer mi imamo dokaze da su unazadili sistem - rekao je Šapić za Radio-televiziju

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.