NavMenu

IKEA na proleće 2019. počinje gradnju Beogradskog trgovačkog centra

Izvor: Beta Ponedeljak, 24.12.2018. 14:10
Komentari
Podeli
(Foto: FotograFFF/shutterstock.com)
Kompanija Ikea će na proleće 2019. godine početi izgradnju Beogradskog trgovačkog centra, pored robne kuće Ikea u Bubanj potoku, površine veće od 40.000 kvadrata, u koji će biti uloženo 50 mil EUR, izjavio je danas direktor za razvoj u Ikei za jugoistočnu Evropu Vladislav Lalić.

Završetak trgovačkog centra, gde će raditi više od 400 ljudi, očekuje se na proleće 2020. godine.

- Došli smo u Srbiju da ostanemo dugoročno, a novi investicioni ciklus u Beogradski trgovači centar je potvrda toga - kazao je Lalić u Vladi Srbije prilikom potpisivanja memoranduma o saradnji u projektu izgradnje tržnog centra Ikee.

Lalić je memorandum potisao sa ministarkom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zoranom Mihajlović i zamenikom gradionačenika Beograda Goranom Vesićem.

Prema Lalićevim rečima, investicijom u novi centar dodatno se unapređuje komercijalna zona u delu Beograda koji je je ranije bio močvaran.

Sa tom investicijom ulaganja Ikee u Srbiju biće oko 120 mil EUR.

Na pitanje koji proizvođači će imati svoje prodajne objekte u sklopu tog centra Lalić je kazao da je još rano govoriti o brendovima ali da će se prvi put pojaviti mnoge robne marke koje do sada nisu bile na tržištu Srbije.

- Očekujemo dalji rast tržišta Srbije i zato i dalje investiramo - rekao je Lalić i dodao da je od dolaska Ikee u Srbiju, avgusta 2017. godine, tržište nameštaja povećano 14%.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.