NavMenu

Poljoprivrednici iz Topole za hektar protivgradne mreže dobiće kredit na 10 godina, uz subvenciju od 50%

Izvor: Glas zapadne Srbije Ponedeljak, 24.12.2018. 09:16
Komentari
Podeli
(Foto: Lorenza62/Shutterstock)
Voćari i povrtari već od sledeće godine imaće šansu da uz povoljne uslove osiguraju svoje zasade. Opština Topola pokrenuće pilot projekat "50 hektara za 50 gazdinstava", a projektom je predviđeno da poljoprivrednici iz oblasti povrtarstva i voćarstva za hektar protivgradne mreže dobiju kredit na 10 godina.

- Ovo će biti pilot projekat, prvi u Srbiji gde će zajedno raditi opština, država preko ministarstva poljoprivrede, poslovne banke i osiguravajuće kuće, kako bi svi zajedno doprineli da se u narednim godinama pod veoma povoljnim uslovima što veći broj parcela pokrije protivgradnom mrežom - rekao je predsednik SO Topola Dragan Jovanović.

Opština Topola će polovinom januara uputiti poziv svim zainteresovanim poljoprivrednicima. Najvažniji uslov je da voćari odnosno povrtari budu kreditno sposobni.

- Opština Topola će pokrivati kamatu na tu sumu a država će davati povraćaj od 50%. Očekujemo da celokupna ugradnja mreže na jednom hektaru neće preći 9.500 EUR što znači da će poljoprivrednik za nekih 4.800 EUR dobiti hektar mreže sa otplatom na 10 godina bez kamate pošto od države dobije subvenciju od 50% na uloženu sumu - istakao je Jovanović.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.