NavMenu

Usvojen budžet Beograda za 2019. godinu - Za kapitalna ulaganja skoro 20 milijardi dinara

Izvor: Beta Nedelja, 23.12.2018. 18:01
Komentari
Podeli
(Beograd) Skupština Beograda usvojila je u petak (21. decembra 2018. godine) budžet za 2019. godinu, koji će zajedno sa budžetima gradskih opština iznositi više od milijardu evra, odnosno oko 123 milijarde dinara.

Budžet je usvojen bez prisustva opozicije koja smatra da je plan trošenja novca iz gradske kase u narednoj godini loš i da se njime ne obezbeđuje razvoj Beograda.

Predstavnici gradske vlasti su navodili da je budžet realan, razvojni i da je predviđen novac za kapitalne projekte koji dopinose boljem životu građana.

Planirani izvorni prihodi budžeta u 2019. godini na nivou grada iznose oko 45,2 milijarde dinara, što je 6,8% više od procene ostvarenja u 2018, a kapitalna ulaganja oko 19,4 milijarde dinara. Za otplatu kreditnih zaduženja predviđeno je oko 4,7 milijardi dinara.


Budžetske subvencije u narednoj godini iznosiće oko 2,2 milijarde dinara, a više od 18,5 milijardi dinara predviđeno je za opremanje komunalne infrastrukture, izgradnju novih puteva, kanalizacione, vodovodne i toplovodne mreže.

Od ukupnog gradskog budžeta približno 13 milijardi dinara predviđeno je za gradske opštine, oko tri milijarde više nego ove godine.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.