Izvor: Beta | Petak, 21.12.2018.| 08:02
Izdvojite članak Odštampajte vest

Objekti TK Raška prodati za 78 miliona dinara - Toplana na biomasu pod znakom pitanja

(Foto: gameanna/shutterstock.com)
Novopazarac Amer Hadžifejzović kupio je za 78 miliona dinara fabriku za preradu otpadnih voda, kotlaru i još nekoliko pomoćnih objekata Tekstilnog kombinata Raška u stečaju, objavio je radio Sto plus.

On je ugovor o kupoprodaji zaključio u utorak sa stečajnim upravnikom nekadašnjeg giganta novopazarske privrede Zoranom Milosavljevićem, a nakon što je lokalna samouprava odustala od kupovine tih objekata zbog, prema njihovoj proceni, nerealno visoke cene.

Naime, Grad je početkom decembra ponudom od 84 miliona dinara pobedio na javnoj licitaciji za njihovu kupovinu, što je bila gotovo šestostruko veća cena od početnih 15,2 miliona dinara.

Ponuda Hadžifejzovića, kao fizičkog lica, je bila druga najbolja i on će imati rok od 15 dana da isplatom svih 78 miliona dinara postane vlasnik objekata TK Raška.

Objekti koje je kupio nalaze se na parcelama 10897/9, 10897/46, 10897/48 i 10897/49, a koje je lokalna samouprava predvidela za izgradnju toplane na biomasu.

Šta će biti od tog projekta, vrednog 3,6 miliona EUR, za sada nije poznato, a prema nezvaničnim informacijama, gradska uprava nema alternativnu lokaciju za izgradnju toplane na biomasu.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.