Izvor: Insajder | Četvrtak, 20.12.2018.| 15:48
Izdvojite članak Odštampajte vest

Propala prodaja Goše - Dokumentaciju otkupila samo jedna firma

(Foto: Katarina Stevanović)
Prodaja fabrike šinskih vozila Goša iz Smederevske Palanke u stečaju koja je bila zakazana za 21. decembar propala je jer nijedna firma nije uplatila obavezni depozit od 1,3 mil EUR ili podnela prvoklasnu bankarsku garanciju naplativu na prvi poziv, kaže za Insajder stečajni upravnik Aca Mitić.

Za kupovinu Goše, bila je zainteresovana jedino firma Želvoz 026, koja je otkupila prodajnu dokumentaciju, ističe Mitić. Želvoz 026 je ćerka firma kompanije Victory solutions iz Beograda koja se bavi nespecijalizovanom trgovinom na veliko, a koja je sredinom prošle godine kupila i nekadašnjeg smederevskog remontera firmu Želvoz.

- Do 14 sati 14. decembra, kada je isticao rok, niko nije uplatio depozit niti je položio bankarsku garanciju, tako da ću ja u petak konstatovati da prodaja nije uspela - kaže Mitić.

Kako kaže, nakon praznika pokušaće novu prodaju. Podsetimo, početna cena na javnoj aukciji bila je određena na 2,8 mil EUR, što je 50% od procenjene vrednosti Goše koju je radila požarevačka firma YU-Miland. Zainteresovani kupac, da bi učestvovao u javnom nadmetanju, bio je u obavezi da uplati oko 1,3 mil EUR depozita na račun Goše ili da ima prvoklasnu bankarsku garanciju naplativu na prvi poziv.

Ukupan dug Goše iznosi 25 mil EUR, a s obzirom na to da je početna vrednost fabrike bar devet puta manja, postavlja se pitanje da li će uopšte ostati novca za radnike i državu kojima se duguje ukupno oko 7 mil EUR, ako se fabrika i proda.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.