NavMenu

Iz budžeta Vranja oko 670 miliona dinara za izgradnju obilaznice, stanova, vrtića, uređenje Hirurškog bloka

Izvor: Večernje novosti Četvrtak, 20.12.2018. 15:57
Komentari
Podeli
(Foto: Google Maps/screenshot)
Skupština grada Vranja je, posle duže rasprave, usvojila predlog gradskog budžeta za narednu godinu u iznosu od dve milijarde i 714 miliona dinara.

U svom obrazloženju pred odbornicima, većnik za finansije Bojan Kostić rekao je da lokalna samouprava računa na povećanje od 60 miliona dinara na osnovu najavljenih povećanja zarada u javnom sektoru.

On je istakao i da je 24% projektovanog budžeta planirano za završetak kapitalnih investicija. Tu spadaju izgradnja obilaznice, uređenje Hirurškog bloka, rekonstrukcija Ulice Bore Stankovića, izgradnja vrtića u naselju Raška i stanova za pripadnike snaga bezbednosti, kao i realizacija komunalnih programa.

- Kada se tome dodaju sredstva koja će doći od Republike, faktički ćemo imati još jedan dodatni budžet za kapitalne investicije, što je veliki napredak u odnosu na ovu godinu - rekao je Kostić.

Gradonačelnik Slobodan Milenković je naglasio da se, nakon završetka novog hirurškog bloka, naredne godine očekuje i rekonstrukcija starog dela bolnice, završetak obnove pozorišta "Bora Stanković" i izgradnja Regionalnog centra za vanredne situacije.

- Najbitnije je da najviše ulažemo u infrastrukturno opremanje Industrijske zone, jer smo svesni da nam to donosi nova radna mesta, samim tim i veće prihode za naš budžet, a da zaposlenost sprečava migracije odavde - ukazao je Milenković.

Odbornici opozicije su projektovani budžet ocenili nerealnim, izrazivši sumnju u mogućnost da se prihodna strana poveća za 60 miliona dinara. Takođe, smatraju i da su sredstva planirana za poljoprivredu i putnu infrastrukturu nedovoljna.


Ušteda

Kostić je dodao da će uštede koje se planiraju povećanjem transparentnosti trošenja, povećanom naplatom prihoda i digitalizacijom računovodstvene dokumentacije, biti preusmerene na socijalna davanja, finansiranje sporta i slično.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.