Izvor: eKapija | Sreda, 19.12.2018.| 12:06
Izdvojite članak Odštampajte vest

Nagrade "Prof. dr Ilija Stojanović" za studente i autore iz oblasti telekomunikacija

Nagrade "Prof. dr Ilija Stojanović" dodeljene su najboljim studentima i autorima u oblasti telekomunikacija, u okviru proslave Dana Elektrotehničkog fakulteta. Nagradu je tradicionalno, dvanaesti put zaredom, dodelila Telenor fondacija.

U kategoriji najbolji diplomirani studenti za 2017/18. nagrađeni su Vukan Ninković - Fakultet tehničkih nauka u Novom Sadu, Darko Ninković - Elektrotehnički fakultet u Beogradu, i Milan Ilić - Elektronski fakultet u Nišu.

Autori nagrađenih stručnih radova konferencije TELFOR 2018 su: Marija Radulović, Aleksandar Antić, Aleksandar Pavlović, Marko Mozetić i Radana Gavrić, dok su Miodrag Stanojević, Miloš Bjelić, Dragana Šumarac Pavlović i Miomir Mijić dobitnici nagrade za najbolji stručni rad objavljen u međunarodnom časopisu.

Nagradu "Prof. dr Ilija Stojanović" ustanovila je Telenor fondacija 2007. godine u znak sećanja na akademika profesor dr Iliju Stojanovića, pionira modernih telekomunikacija na prostoru nekadašnje SFRJ i današnje Srbije i osnivača katedre za telekomunikacije na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu. Profesor Stojanović bio je učitelj gotovo svih generacija inženjera telekomunikacijakoji su danas nosioci ove industrije.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.