NavMenu

Na Prokopu završeni radovi na peronu 1 i delu betonske ploče - Gradnja stanične zgrade od 2019. godine?

Izvor: Novosti Sreda, 19.12.2018. 15:49
Komentari
Podeli
Na Železničkoj stanici Beograd centar u Prokopu završeni su građevinski radovi na izgradnji prvog perona i dela betonske ploče, koja će biti osnov buduće stanične zgrade. Vrednost izvedenih radova iznosi 400 miliona dinara.

Radovi su trajali osam meseci, a finansirani su sredstvima koja su preostala iz faze 1 Kuvajtskog fonda za arapski ekonomski razvoj. Neimari su završili armirano-betonsku konstrukciju, temelje, stubove i grede prvog perona i ploče na koti 105, koja delimično natkriva prvi i drugi kolosek.

Potporni zid prema ustanovi Rudo je uklonjen, kao i tlo iza njega, ali je kosina dodatno osigurana zbog stabilnosti i sprečavanja urušavanja, a izrađen je privremeni pristupni put sa platoa kod ove ustanove.

Osim građevinskih radova, urađena je hidroizolacija konstrukcije na ploči, kišna kanalizacija za odvod vode i drenaža duž kombinovane potporno-oslonačke konstrukcije. Od elektro-radova izrađena je gromobranska instalacija sa uzemljenjem preko konstrukcije na koti 105.

Projektnu dokumentaciju uradio je Saobraćajni institut CIP, a izvođač radova bila je firma Bauwesen.

Tokom 2019. godine očekuje se odobrenje kreditnih sredstava iz Kuvajtskog fonda za Fazu 2, za završetak još preostala dva segmenta ploče na koti 105, kao i za izgradnju stanične zgrade na toj ploči.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija, Građevina

Zbog RHE Bistrica izmeštaće se dva državna puta - EPS traži projektanta, potrebna i aktuelizacija studije opravdanosti gradnje

Elektroprivreda Srbije raspisala je tender za izradu idejnog rešenja i tehničke dokumentacije za izmeštanje državnih puteva za potrebe izgradnje reverzibilne hidroelektrane (RHE) Bistrica. Kako je navedeno u tehničkoj specifikaciji posla, trase objekata budućeg sistema RHE Bistrica u blizini akumulacije Potpeć se ukrštaju sa trasom državnog puta IIA reda broj 191 Bistrica-Priboj, a trasa državnog puta IIA reda broj 194 Kokin

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.