NavMenu

Gradi se postrojenje za preradu voda u Nišu - Tenderi za fabriku i kolektor do kraja godine

Izvor: Beta Sreda, 19.12.2018. 15:49
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: gameanna/shutterstock.com)Ilustracija
Gradonačelnik Niša Darko Bulatović rekao je da se pripremni poslovi za izgradnju postrojenja za preradu otpadnih voda odvijaju po planu i da bi do leta naredne godine trebalo da bude raspisan međunarodni tender za izbor izvođača radova.

- Gradnja će biti podeljena u dva tendera, jedan će biti raspisan za samu fabriku za predu otpadnih voda, a drugi tender biće za izgradnju kolektora i kanalizacionih mreža koje nedostaju - rekao je Bulatović na sastanku sa predstavnicima delegacije Evropske unije i švedske ambasade.

On je rekao da grad Niš potpuno prati dinamički plan rada i trenutno su gradske službe angažovane prvenstveno na poslovima eksproprijacije.

- Ceo postupak eksproprijacije biće završen do kraja godine. Praktično to znači da je od 600 rešenja koja treba da se donesu za eksproprijaciju parcela do sada urađeno više od 500. Do kraja godine trebalo bi da bude urađeno preostalih 100 - izjavio je Bulatović.

Bulatović je rekao da je reč o projektu vrednom 60 mil EUR i dodao da će 45 mil EUR dati Evropska unija preko svojih fondova, a najveći deo preostalog iznosa naša država, dok će udeo grada biti najmanji.

Podsetio je da Razvojna agencija Švedske finansira izradu projektne dokumentaciju, a da je pre toga finansirala Studiju izvodljivosti izgradnje fabrike za preradu otpadnih voda sa izgradnjom svih nedostajućih kolektora, rekonstrukcijom postojećih kolektora i izgradnjom dela kanalizacione mreže.

Prva sekretarka švedske ambasade Ida Rojtešver kazala je da će švedska Razvojna agencija finansirati izgradnju fabrike za preradu otpadnih voda u Nišu u okviru programa Paid.


Ida Rojtešver je kazala da se radi o jednom od najznačajnijih projekata u oblasti zaštite životne sredine u Srbiji i dodala se čitave ove godine radilo na pripremnim radnjama za realizaciju jednog tako velikog projekta.

Ona je rekla da su ambasada i Razvojna agencija veoma zadovoljne efikasnošću grada u obezbeđivanju uslova za pripremu gradnje postrojenja za preradu otpadnih voda.

Sastanak rukovodstva grada Niša i predstavnika delegacije Evropske unije i švedske ambasade organizovan je da bi se proverila realizacija pripremnih aktivnosti neophodnih za izgradnju postrojenja.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.