Izvor: eKapija | Utorak, 18.12.2018.| 15:46
Izdvojite članak Odštampajte vest

Siemens planira dupliranje broja zaposlenih u Srbiji u narednih pet godina

Kompanija Siemens Beograd ostvarila je svoje ciljeve za poslovnu 2018. godinu, a učešće u realizaciji kapitalnih projekata za Republiku Srbiju pozicioniralo ju je kao pouzdanog partnera srpskoj privredi.

Kako je na druženju sa novinarima, povodom obeležavanja kraja poslovne godine, rekao Udo Eichlinger (Udo Ajhlinger), generalni direktor kompanije, u Siemensu očekuju da će u narednih pet godina duplirati broj zaposlenih u Srbiji zahvaljujući dodatnom povećanju proizvodnje.

- U ovoj godini u Srbiji smo realizovali veliki broj projekata u svim oblastima u kojima poslujemo, i uveren sam da ćemo nastaviti u istom smeru, da svojim inovativnim tehnologijama i rešenjima podstičemo privredni rast Srbije - izjavio je Eichlinger.

On je dodao da je fokus kompanije na promovisanju i primeni digitalizacije i digitalnih rešenja.

- Siemens je pionir u oblasti digitalizacije u Srbiji i naš cilj je da svojim kupcima predstavimo nove proizvode i rešenja u ovoj oblasti, kao i da objasnimo na koji način digitalizacija utiče na poboljšanje poslovanja i konkurentnosti na tržištu. Naši zaposleni aktivno prate kretanja, trendove i promene na tržištu, kako bi što uspešnije odgovorili na sve potrebe kupaca i ponudili rešenja prilagođena specifičnim potrebama, sa ciljem unapređenja postojećih procesa.

U Srbiji Siemens posluje u oblastima industrije, energetike, nafte i gasa, i ima dve fabrike - u Subotici i Kragujevcu, sa više od 2.500 zaposlenih. Od toga je više od 1.600 radnika zaposleno u Subotici, sa tendencijom rasta zahvaljujući dodatnom povećanju proizvodnje.

Siemens je u februaru preuzeo kompaniju Milanović inženjering, proizvođača aluminijskih delova karoserije za šinska vozila iz Kragujevca, i ovim pripajanjem Siemens je proširio svoju međunarodnu mrežu proizvođača.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.