Izvor: eKapija | Utorak, 18.12.2018.| 15:42
Izdvojite članak Odštampajte vest

Potpisan sporazum o boljim uslovima za zapošljavanje mladih

(Foto: ASDF_MEDIA/shutterstock.com)
Na kolegijumu Socijalno ekonomskog saveta Srbije koji je održan 14. decembra potpisan je sporazum između Unije poslodavaca Srbije, Saveza samostalnih sindikata Srbije i UGS Nezavisnost u okviru kog su se socijalni partneri saglasili da zajedno utiču na dalji razvoj socijalnog dijaloga i saradnje u oblasti socijalne i ekonomske politike, a naročito politike zapošljavanja mladih.

Ključne tačke ovog sporazuma, kako se navodi u saoptštenju Unije poslodavaca Srbije, se odnose na ulaganje zajedničkih napora na uključivanju socijalnih partnera u sve faze kreiranja i implementacije politike zapošljavanja na nacionalnom i lokalnom nivou, počev od strateških dokumenata za priključivanje Evropskoj uniji.

Sporazum socijalnih partnera o stvaranju mogućnosti za dostojanstven rad mladih rezultat je projektnih aktivnosti koji je za cilj imao jačanje saradnje i socijalnog dijaloga u Srbiji, a velika podrška je dobijena od CISU fonda u okviru programa Ministarstva spoljnih poslova Kraljevine Danske. Vodeću ulogu u implementaciji je imao FIC iz Danske, nevladina organizacija posvećena socijalnom razvoju i jačanju inkluzije.

Partneri u Srbiji su Unija poslodavaca Srbije, Savez samostalnih sindikata Srbije i Ujedinjeni granski sindikati Nezavisnost. Implementaciju u Srbiji koordinira Udruženje građana Inicijativa za razvoj i saradnju (IDC). Više o postignutim rezultatima i primerima dobre prakse u oblasti obrazovanja i zapošljavanja mladih iz Kraljevine Danske, diskutovaće se na Konferenciji koja će se održati u Beogradu 30. januara 2019. godine.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.