NavMenu

Slobodna zona Pirot zastupa WFZO u Jugoistočnoj Evropi

Izvor: Danas Nedelja, 16.12.2018. 12:18
Komentari
Podeli
Ovde sam da pružim podršku prilikom otvaranja Regionalne kancelarije Svetske organizacije Slobodnih zona (WFZO) u Pirotu i izražavam zadovoljstvo što će u narednom periodu Slobodna zona Pirot predstavljati našu organizaciju na ovim prostorima - rekao je izvršni direktor WFZO Samir Hamruni na poslednjoj sednici Grupacije Slobodnih zona i carinskih skladišta .

Sednica je održana pri Udruženju za trgovinu Privredne komore Srbije koja je održana u subotu 14. decembra, u Ugovornoj okruznoj Privrednoj komori Pirot.

- Jedna trećina globalne trgovine odvija preko 3.500 slobodnih zona u svetu u kojima radi oko milijardu zaposlenih. Sedište Svetske organizacije slobodnih zona je u Dubaiju. Otvoreno je devet regionalnih kancelarija, od kojih su dve u Beogradu i u Pirotu. Podržavamo aktivnosti Slobodne zone Pirot. Naša je uloga da pomognemo slobodnim zonama da ispune svoju misiju i da se što bolje uključe u lokalnu ekonomiju. Cilj postojanja svih zona u svetu je da se privuku investitori i da se poveća uposlenost, ali u isto vreme i da se sve te pogodnosti preliju u lokalnu zajednicu - rekao je Hamruni.

Tom prilikom su predstavljene aktivnosti Grupacije u 2018, Strategija Slobodnih zona 2019 – 2025, predlog Plana rada za narednu godinu i očekivane izmene Carinskog zakona i pratećih podzakonskih akata, prezentovani razvojni programi i aktivnosti na otvaranju regionalne kancelarije WFZO za Jugoistočnu Evropu u Srbiji.


Regionalna kancelarija WFZO će omogućiti korišćenje novih servisa u oblasti poslovanja slobodnih zona, razmenu informacija i znanja i moderan pristup organizaciji rada zona na području Jugoistočne Evrope.

- Za nas je ovo veliko priznanje – rekao je predsednik Grupacije slobodnih zona i carinskih skladišta Dragan Kostić, govoreći o Regionalnim kancelarijama Svetske organizacije slobodnibh zona u Beogradu i Pirotu koje že zastupati Slobodna zona Pirot.

Pored visokih predstavnika WFZO i zastupnika Slobodnih zona iz Srbije, Makedonije, Grčke, Crne Gore i Poljske, sednici Grupacije prisustvovali su i direktor Luke Solun Sotirios Theofanis, pomoćnica ministra finansija Republike Srbije Snežana Karanović, direktorka Uprave za slobodne zone Ministarstva finansija Jasmina Štambuk i rukovodilac Slobodne zone Luke Bar Dragan Šćekić.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  IT, Telekomunikacije

Telekom Srbija grupa i zvanično na nemačkom tržištu - MTEL Nemačka otvorila vrata svojih poslovnica

Telekom Srbija grupa nastavlja sa širenjem poslovanja u Evropi. Na svečanosti organizovanoj povodom otvaranja poslovnica u Menhengladbahu i Dizeldorfu, generalni direktor Telekoma Srbija, Vladimir Lučić i generalni direktor MTEL Nemačka, Stefan Božić, presecanjem vrpce simbolično su otvorili novo prodajno mesto kompanije MTEL Nemačka i na taj način označili još jedan značajan korak u širenju poslovanja ove kompanije na velikim

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.