NavMenu

Počeli radovi na izgradnji Akva parka i spa centra na Paliću

Izvor: Beta Subota, 15.12.2018. 14:25
Komentari
Podeli
(Foto: Rajko Karišić)
Postavljanjem kamena-temeljca, u subotu, 15. decembra je otpočela prva faza radova na izgradnji Akva parka i spa centra na Paliću, koju zajedinički finansiraju Pokrajinska vlada, Vlada Srbije i Grad Subotica.

Pokrajinski premijer Igor Mirović rekao je da je vrednost investicije više od milijardu dinara i dodao da će radovi biti završeni u naredne dve godine.

- Verujem da će Palić na taj način biti obogaćen sadržajima koji će omogućiti razvoj turizma i što veći broj turista u ovom delu Vojvodine - kazao je Mirović.

On je najavio nastavak radova na čišćenju Palićkog jezera i uređenju infrastrukture, kao i nastavak radova na deonici Ipsilon kraka i na rekonstrukciji Narodnog pozorišta u Subotici.

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić naveo je da je reč o jednoj od najvećih investicija u oblasti turizma u Srbiji i dodao da očekuje da njenom realizacijom Palić ponovo postane jedna od najatraktivnijih turističkih destinacija u Srbiji.


Gradonačelnik Subotice Bogdan Laban rekao je da početak izgradnje Akva parka i velnes centra, predstavlja veliki korak u pravcu vraćanja Palića i Subotice na turističku mapu Srbije i regiona.

Na kompleksu, koji će se prostirati na 4,4 hektara, kako je najavljeno, predviđeno je pet bazena na otvorenom i isto toliko na zatvorenom, velnes i spa sadržaji za relaksaciju i poboljšanje zdravlja korisnika.

Polaganju kamena temeljca prisustvovao je i predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Finansije

Kompanija Miodraga Kostića Agri Europe Cyprus želi da kupi 17% u Addiko banci

Kompanija srpskog biznismena Miodraga Kostića Agri Europe Cyprus Ltd. želi da kupi manjinski deo u Addiko banci, čije je sedište u Beču, i koja se specijalizovala za "retail" bankarstvo. Kostić nastoji da uveća svoj udeo na bankarskom tržištu Evrope, piše Bloomberg. Agri Europe je tražio da otkupi udeo od oko 17% u Addiko banci preko javne ponude za preuzimanje akcija, pokazuju podaci iz ponude u koju je Bloomberg imao uvid. S druge

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.