Izvor: Beta | Petak, 14.12.2018.| 12:24
Izdvojite članak Odštampajte vest

Premijerka Ana Brnabić potpisala memorandum sa direktorkom Svetskog ekonomskog foruma za Evropu i Evroaziju Martinom Larkin

(Foto: Edhar/shutterstock.com)
Premijerka Srbije Ana Brnabić potpisala je u petak (14. decembra) Memorandum o razumevanju sa direktorkom Svetskog ekonomskog foruma za Evropu i Evroaziju Martinom Larkin i ocenila da će taj dokument imati pozitivan uticaj i na region.

- Ovo je važan dan za našu ekonomiju, nauku i budućnost - rekla je Ana Brnabić novinarima u Vladi Srbije posle potpisivanja memoranduma.

Svetski ekonomski forum analizira politike u vezi sa najaktuelnijim političkim, ekonomskim, društvenim i bezbednosnim pitanjima.

Predsednica Vlade Srbije je rekla da je potpisivanje memoranduma kruna dugogodišnjeg intenzivnog rada i niza inicijativa.

Uspostavljanje saradnje Srbije i Svetskog ekonomskog foruma je, prema njenim rečima, "potvrda rezultata reformi i jačanja srpske privrede koja je svaki dan sve bolja i bolja".

Dodala je da je memorandum potvrda i pravca kojim se Srbija kreće od ekonomije zasnovane na investicijama ka ekonomiji zasnovanoj na inovacijama.

Premijerka je istakla da Srbija jedina u regionu ima potpisan sporazum sa Svetskim ekonomskim forumom i da je to potvrda da je faktor stabilnosti.

Brnabić je rekla da će sledeće godine jedna od tema na ekonomskom forumu u Davosu biti "Zapadni Balkan i mogućnost bliže saradnje".

Larkin je rekla da Svetski ekonomski forum dugo sarađuje sa Srbijom i zemljama regiona i da se nada da će te zemlje da napreduju u ekonomskom smislu i digitalizaciji.

- Smatramo da Srbija ima ogroman potencijal i da predvodi u regionu u primeni novih tehnologija - rekla je Larkin i dodala da žele da uključe u rad i omladinske organizacije.Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.