NavMenu

Za kapitalne investicije u Kantonu Sarajevo 2019. planirano 110 mil EUR

Izvor: biznis.ba Četvrtak, 13.12.2018. 16:18
Komentari
Podeli

(Foto: knyazevfoto/shutterstock.com)
Premijer Kantona Sarajevo Adem Zolj izjavio je u sredu, 12. decembra, u Sarajevu da je za kapitalne investicije u 2019. godini predviđeno 75 mil EUR iz budžeta i domaćeg zaduženja, i još 35 mil EUR zaduženja od Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), i to za projekte GRAS-a – rekonstrukcija pruge i nabavka vozila, te za saobraćajnice na području KS.

Na sednici Ekonomsko-socijalnog vijeća KS Zolj je rekao da očekuje da će Skupština KS 19. decembra usvojiti Nacrt budžeta, da će javna rasprava biti okončana do 19. januara, te da će do kraja januara budžet biti usvojen.

Istakao je da do kraja decembra treba usvojiti odluku o privremenom finansiranju za tri meseca naredne godine.

Ministrica za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo Amela Dautbegović navela je da je važno da se predstavnici sindikata i poslodavaca uključe u izradu Programa mjera za zapošljavanje za 2019. koji bi se uskoro trebao naći pred Vladom i Skupštinom KS.

Pojasnila je da se ranije pokazalo da su ostajala neutrošena sredstva, jer bi mnogi programi mera koje utvrdi Vlada KS na predlog Službe za zapošljavanje KS i resornog ministarstva ostali nerealizovani.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Vesti

Srbija i Kenija jačaju privrednu saradnju - Povezivanje privrede i zapošljavanje radnika

Privredna komora Srbije (PKS) i Privredna komora Kenije (KNCCI) potpisaće Memorandum o saradnji u cilju snažnijeg povezivanja dve privrede u sektorima medicine i farmacije, poljoprivrede, građevinarstva, turizma, IKT-a i metalske industrije, kao i u sferi angažovanja kadrovskih kapaciteta iz Kenije na teritoriji Otvorenog Balkana, dogovoreno je na sastanku Marka Čadeža, predsednika PKS i Erika Rutoa, predsednika KNCCI. Čadež je na

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.