Izvor: biznis.ba | Četvrtak, 13.12.2018.| 16:18

Za kapitalne investicije u Kantonu Sarajevo 2019. planirano 110 mil EUR

(Foto: knyazevfoto/shutterstock.com)
Premijer Kantona Sarajevo Adem Zolj izjavio je u sredu, 12. decembra, u Sarajevu da je za kapitalne investicije u 2019. godini predviđeno 75 mil EUR iz budžeta i domaćeg zaduženja, i još 35 mil EUR zaduženja od Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), i to za projekte GRAS-a – rekonstrukcija pruge i nabavka vozila, te za saobraćajnice na području KS.

Na sednici Ekonomsko-socijalnog vijeća KS Zolj je rekao da očekuje da će Skupština KS 19. decembra usvojiti Nacrt budžeta, da će javna rasprava biti okončana do 19. januara, te da će do kraja januara budžet biti usvojen.

Istakao je da do kraja decembra treba usvojiti odluku o privremenom finansiranju za tri meseca naredne godine.

Ministrica za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo Amela Dautbegović navela je da je važno da se predstavnici sindikata i poslodavaca uključe u izradu Programa mjera za zapošljavanje za 2019. koji bi se uskoro trebao naći pred Vladom i Skupštinom KS.

Pojasnila je da se ranije pokazalo da su ostajala neutrošena sredstva, jer bi mnogi programi mera koje utvrdi Vlada KS na predlog Službe za zapošljavanje KS i resornog ministarstva ostali nerealizovani.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.