Izvor: eKapija | Četvrtak, 13.12.2018.| 14:59
Izdvojite članak Odštampajte vest

Pokrenut prethodni stečajni postupak za kompaniju Vino Župa iz Aleksandrovca

(Foto: Constantine Pankin/shutterstock.com)
Privredni sud u Kraljevu doneo je odluku o pokretanju prethodnog stečajnog postupka za aleksandrovačku kompaniju Vino Župa.

Ovaj postupak, kako je navedeno, pokreće se radi ispitivanja ispunjenosti uslova za otvaranje stečaja u skladu sa unapred pripremljenim planom reorganizacije firme.

Ročište za odlučivanje o predlogu za pokretanje stečaja reorganizacijom zakazano je za 11. mart sledeće godine.

Prema odluci Suda, imenovan je i privremeni stečajni upravnik bez čije saglasnosti Vino Župa neće moći da raspolaže imovinom.

U Vino Župi su nam kazali da se trenutno nalaze u postupku reorganizacije putem UPPR-a, kao i da je pokretanje stečajnog postupka "uobičajena stvar" u toj fazi.

- Pokretanje prethodnog stečajnog postupka je postupak promene UPPR-a kojim se smanjuju kamate i stečajni dužnik dovodi u povoljniji položaj - rekao nam je Slavoljub Radojičić, pravnik u toj kompaniji.

Nikakve dalje informacije o mogućem stečaju i poslovanju firme nismo uspeli da dobijemo, ali, iz nedavnih izjava eKapiji, stiče se utisak da Vino župi dobro ide.

Pre mesec dana ova kompanija koja proizvodi sokove i vina imala je uspešan nastup na sajmu međunarodnom uvoznom sajmu China International Import EXPO-CIIE u Šangaju.

Kako su tada predstavnici firme rekli za naš portal, u ovoj godini predstavili su veliki broj novih proizvoda, a osim Kine, u kojoj su već prisutni, proizvodi Vino Župe se mogu naći i u evropskim zemljama, Rusiji, Americi i Australiji.

B. Petrović
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.