NavMenu

U Beograd u maju 2019. prvi put dolaze predstavnici veletržnica i pijaca iz celog sveta

Izvor: eKapija Četvrtak, 13.12.2018. 15:36
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Anna Dickie/shutterstock.com)Ilustracija
Beograd će 2019. godine prvi put biti domaćin konferencije Svetskog udruženja veletržnica i pijaca (World Union of Wholesale Markets, WUWM), saznaje eKapija. Naime, JKP Gradske pijace su na ovogodišnjem kongresu koji je održan u Barseloni dobile prestižno priznanje, zahvaljujući kojem će naredni skup biti održan upravo u srpskoj prestonici.

- Međunarodna konferencija Svetskog udruženja veletržnica biće održana u periodu od 15. do 17. maja 2019. godine, u hotelu Metropol. Predstavnici WUWM-a dolaze iz privredno jakih zemalja sa pet kontinanata, među kojima su Švedska, Italija, Španija, Holandija, Francuska, Poljska, Grčka, Кina, Amerika, Australija, Indija, itd - kažu nam iz Gradskih pijaca.

Kako navode, Svetsko udruženje veletržnica (WUWM) je neprofitna organizacija, koja ima za cilj da promoviše međunarodnu razmenu informacija o pijacama i veletržnicama, kao i da razmenjuje iskustva i znanja, kako bi dalje unapredila pijačnu delatnost. To što će Beograd biti domaćin narednog skupa, imaće velikog značaja za promociju Srbije i srpske hrane, navode iz Gradskih pijaca.


- Održavanje konferencije WUWM-a značajno će doprineti predstavljanju Beograda i Srbije kao mesta proizvodnje zdrave hrane koja će postati prepoznatljiva na domaćem i svetskom tržištu, daljem razvoju privrede, poljoprivrede, turizma i ostalih potencijala i resursa koje nudi naša zemlja. Od izuzetne važnosti je i predstavljanje uloge pijaca kao jedinih i nezaobilaznih mesta snabdevanja visokokvalitetnom hranom, kao i susreta pravih poljoprivrednih proizvođača i kupaca.

Organizatori ove konferencije biće Grad Beograd, JКP Gradske pijace, Veletržnica Beograd doo, Privredna komora Srbije, Turistička organizacija Beograda.

D. O.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Najavljen tender za prvu deonicu brze pruge Beograd-Niš od Velike Plane do Paraćina

Delegacija Evropske unije u Srbiji najavila je raspisivanje tendera za izgradnju jednog dela brze pruge Beograd-Niš za 1. jul ove godine. Naručilac posla je Infrastruktura železnice Srbije, a tender se odnosi na deonicu Velika Plana-Paraćin. Kako je navedeno u prethodnom obaveštenju o raspisivanju tendera, pruga Beograd-Niš dužine 230 km je strateška za državu i njenu povezanost sa evropskim železničkim mrežama, a troškovi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.