NavMenu

Novi medicinski kreveti za Urgentni centar KCS - Donacija Hemofarma vredna 4,6 miliona dinara

Izvor: eKapija Četvrtak, 13.12.2018. 09:02
Komentari
Podeli
(Foto: represent)
Kompanija Hemofarm donirala je dodatnih 20 medicinskih kreveta Urgentnom centru Kliničkog centra Srbije (KCS), u vrednosti od 4,6 miliona dinara, koji će biti korišćeni u jedinici intenzivne nege Urgentnog centra, saopštila je ta kompanija, koja je je i prošle godine donirala medicinske krevete Urgentnom centru, u istoj vrednosti.

- Hemofarm je jasno pokazao visoki stepen odgovornosti u partnerskom odnosu sa zdravstvenim ustanovama, a posebno sa Urgentnim centrom KCS. Poboljšanje uslova lečenja je glavni cilj Ministarstva zdravlja i ove ustanove, što je Hemofarm jasno prepoznao i već drugu godinu zaredom donira krevete koji će biti korišćeni tokom lečenja najtežih pacijenata u jedinicama intenzivnih nega. Iskreno se nadam da će ova uspešna saradnja i partnerski odnos, postati tradicija - izjavio je povodom najnovije donacije Marko Ercegovac, direktor Urgentnog centra KCS.

Ukupna pomoć Hemofarma zdravstvenim ustanovama u Srbiji u robi i lekovima samo u ovoj godini iznosi 24 miliona dinara, navodi se u saopštenju.

- Našu pomoć zdravstvenim institucijama u Srbiji mogao bih da uporedim sa radom kolega u Urgentnom centru: prioriteta je mnogo, a mi se trudimo da pomognemo tamo gde je pomoć u tom trenutku "najurgentnija". Iz ugla pacijenta, Urgentni centar predstavlja ona prva i glavna vrata na kojima zatražite pomoć kad vam je život ugrožen. Iz ugla zdravstvene organizacije, struke i odgovornosti koju svakodnevno traži, Urgentni centar je virtuoz u svojoj oblasti. Ako naša pomoć omogući pacijentima bolji kvalitet lečenja i olakša rad zdravstvenih radnika, nama će to biti najveća čast - rekao je dr Ronald Zeliger, generalni direktor Hemofarma i potpredsednik Štada grupe.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Srbija će projekat "letećih taksija" za EXPO razvijati sa kompanijom Airbus - Najavljeno potpisivanje memoranduma

Vlada Srbije će sa kompanijom Airbus potpisati memorandum za projekat razvoja Air mobility-ja, koji podrazumeva upotrebu malih, visoko automatizovanih aviona, na nižim visinama u urbanim i gradskim oblastima, najavio je ministar finansija Siniša Mali. Mali je na svom Instagram profilu napisao da je sa regionalnim direktorom prodaje u kompaniji Airbus za Istočnu Evropu Aleksandrom Bojanićem, razgovarao je o uvođenju letećih taksija. -

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.