NavMenu

Dodeljene godišnje nagrade Srpske asocijacije menadžera

Izvor: eKapija Četvrtak, 13.12.2018. 08:33
Komentari
Podeli
Srpska asocijacija menadžera (SAM) dodelila je u sredu uveče godišnje nagrade za 2018. godinu u 12 kategorija, a titulu menadžer godine poneo je Dejan Turk, direktor kompanije VIP Mobile.

Svečana dodela nagrada organizovana je po sedmi put, a SAM ove godine obeležava 12 godina rada.

Predsednica izvršnog odbora SAM Stanka Pejanović kaže da je ova godina značajna i zbog rekordnog broja od 450 članova.

- Naši članovi svojim radom podižu ugled profesije i zalažu se za unapređenje naše privrede na svetskoj privrednoj pozornici - rekla je ona.

Istakla je i da je Srpska asocijacija menadžera ove godine postala članica Evropske konfederacije menadžera, čime je obezbeđena platforma na kojoj se nalazi više od milion menadžera širom Evrope.

- SAM je deo i regionalne asocijacije menadžera jugoistočne Evrope, sprovodimo niz edukativnih i mentorskih programa, a glavni moto je uvek isti posvećenost i povezivanje - navela je Stanka Pejanović.

Priznanja je dobilo još jedanaest firmi i pojedinaca u razlicitim kategorijama.

Među nagrađenima su GI group HR Solutions u kategoriji uslovi poslovanja malih i mikro preduzeća, Atlantic grupa u kategoriji najbolji program za razvoj talenata i Delta holding za društveno odgovornu kompaniju godine.

Titulu Poslodavac godine 2018. ponela je kompanija Mikroelektronika.

Za promociju liderstva među mladima i unapređenje poslovne klime za razvoj novih lidera, mladih preduzetnika i menadžera nagradu je dobio Dragoljub Damljanović, direktor sektora energetike i servisa za oblast Jugoistočne Evrope kompanije Schneider Electric.

U posebnoj kategoriji inicijativa od nacionalnog značaja nagrađena je Inicijativa digitalna Srbija.

Nagrada "Iskorak godine" pripala je kompaniji SBB za lansiranje jedinstvene tehnološke inovacije u regionu – EON set top boksa. EON je na tržište doneo potpuno novu eru televizije u vidu integrisane platforme koja spaja televizijske sadržaje sa android TV digitalnim servisima i aplikacijama, pretvarajući svaki TV u Smart TV. Zahvaljujući ovom konceptu, korisnici na svom televizoru mogu da gledaju kanale iz SBB ponude, koriste sve EON napredne funkcionalnosti i android servise kao što su You Tube, Google Play Music, sa Google Play Games skidaju i igraju igrice, ali i koriste na hiljade drugih aplikacija iz Google Play Stora.


Nagrada za "Lični herojski čin" pripala je Goranu Nikoliću, slabovidom maratoncu koji je postavio Ginisov rekord istrčavši za 55 dana isto toliko maratona, od grada do grada u Srbiji, BIH i Crnoj Gori.

Ovo prestižno priznanje dodeljuje se menadžerima, kompanijama, pojedincima i inicijativama koje se zalažu za bolje uslove poslovanja, profesionalizaciju menadžerske struke, promociju etičkog i društveno odgovornog poslovanja, razvoj liderstva među mladima kao i za bolji život svih građana u celini.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.