NavMenu

(Blic Puls) Iza kulisa Serbia Opena

Izvor: Blic Sreda, 06.05.2009. 22:14
Komentari
Podeli

Prvi ATP turnir u našoj zemlji uveliko traje i kako igraju teniseri možete da pratite na TV-u, ili sa tribina, ako ste imali tu sreću da dođete do karata. Sve ono van terena možete da vidite samo u Pulsu!

Prvi ATP turnir u Srbiji uveliko traje! Beograd je jedan ovakav spektakl zaslužio. Konačno vrhunski tenis ne moramo da gledamo samo na televiziji, dovoljno je doći do Dorćola, na teniske terene "Milan Gale Muškatirović".

Ipak, ono što se ne može videti ni uživo, ni sa tribina, a ni na TV-u, može u "Pulsu"! Gde se teniseri odmaraju kada završe meč, šta jedu, šta piju, gde spavaju, gde se tuširaju, gde se kupaju, gde se relaksiraju, gde igraju igrice kada su slobodni ... i sve ostalo.

Dan pred svečano otvaranje, ekipa "Pulsa" obišla je i sobe i apartmane i kuhinje i restorane i bašte za relaksiranje i sve ono što jedan veliki teniski turnir čini velikim. Videli smo gde teniske zvezde, pre svih naši Novak Đoković, Viktor Troicki, Janko Tipsarević, a zatim i Ivo Karlović, Igor Andrev, Andreas Sepi .. uživaju kada nisu na šljakastim terenima.

Za igrače su rezerviane sobe i apartmani u hotelu Holiday Inn, gde noćenje, informacije radi, košta u proseku 180 EUR.

Sobe su, nemojte sumnjati, vrhunske. A tek kreveti! Dušeci debeli "pola metra", crveni tepih skoro toliko. I kupatila, takođe. Naročito on u kojima ima i tuš-kabina i kada, e, ta su vrhunska! Nismo se okupali, ali verujte našoj "suvoj proceni".

Ipak, teniseri u sobama provode namjanje vremena, jer se veći deo dana takmiče na dorćolskim terenima. A ni tamo ne manjka luksuza!

U posebnim prostorijama gde se odmaraju igrači, pored kožnih garnitura (isto "debelih" jedno pola metra), na raspolaganju su im prostorije sa kompjuterima gde do mile volje - ako imaju vremena, naravno - mogu da surfuju po netu, što je kone zna, omiljena Noletova zanimacija. I nije samo njegova.

Odmah pored, sala za ručavanje. A ručavanje ... prste da poližeš! Ako nam ni ovo ne verijete, pogledajte meni. Taj jelovnik je, naravno, posebno sastavljen za potrebe tenisera.

"Njima je potrebna posebna ishrana pa meni sadrži veliku količinu vitamina, porteina, malo ugljenih idrata i minimum belančevina - objasnio nam je Nebojša Subotić, šef kuhinje hotela Holiday Inn. Gospodin Subotić je zadužen za ishranu celog turnira. To podrazumeva i hranu za takmičare i VIP gledaoce i obične posetioce.

Porcija ovakvog menija košta 16 EUR, ali teniser ne brinu, jer sve, naravno, ide na račun organizatora. Teniseri ne brinu ni oko veličine porcija, hrana se služi po principu švedskog stola, pa ko koliko zahvati.

Prvu priliku da isproba hranu, pre nego što je zvanično i počelo, imala je Dijana Đoković, Novakova mama. "Švarcvald torta je odlična!", otkrila nam je.

Procena kuhinjskog osoblja je da se dnvno pripremi od 8.000 do 10.000 obroka! A i objasnili su nam da je za jedan ovakav događaj prvi put postavljena "stacionirana kuhinja", dakle, hrana se priprema u pravoj kuhinji, koja je "instalirana" na livadi.

"Sanitarna inspekcija je nekoliko puta proveravala kvalitet hrane i uslova spremanja, jer ovo je postavljeno praktično na livadi, ali nisu pronašli ni jednu jedinu zamerku", ispričao nam je Dragan Banković, zadužen za ketering hotela Holiday Inn.

Ne uživaju samo igrači u dobro urađenom i uređenom ambijentu. Za zvanične prezentacije, konferencije, prostroije su dekorisane engleskom travom i veštačkim fontanama.

I VIP zvanice imaju poseban tretman. Oni mečeve ne ledaju među publikom na tribinama, već iz restorana u kojem imaju rezervisana mesta. Zatvoreni restoran ima i terasu sa direktnim pogledom na centralni teren. Za ove zvanice postavljen je posebni meni, koji je, pogađate, bogatiji i raznovrsniji od onog namenjenog teniserima. Oni, ipak, moraju da vode računa o liniji i rezultatima.

piše: Ivana Ivković

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Industrija, Finansije

Stižu novi lovci na srpsko zlato - Australijski Strickland Metals kupio rudarski projekat na planini Rogozna

Strickland Metals ušao je u "unosnu srpsku zlatnu igru" nakon što je izdvojio 37 miliona dolara za kupovinu projekta Rogozna koji se može pohvaliti ogromnim resursom od 5,44 miliona unci zlatnog ekvivalenta (oko 170 tona), pišu australijski mediji. Australijski gigant Strickland Metals Limited bavi se otkrivanjem mineralizovanih sistema "svetske klase" sa fokusom na zlato i bakar. Kako navode mediji, za projekat zlata Rogozna Strickland

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.