NavMenu

Tehnološka rešenja za zaštitu životne sredine - Kompanija Uniwab prodaje uređaje za reciklažu kablova

Izvor: eKapija Sreda, 12.12.2018. 15:50
Komentari
Podeli
Wire pro serija sistem reciklaže industrijskog otpadaWire pro serija sistem reciklaže industrijskog otpada
Zaštita životne sredine obaveza je svih nas, a jedan od najboljih načina da to uradimo jeste reciklaža. Da recikliramo možemo gotovo sve - od papira i limenki, pa do baterija, malih kućnih aparata i kablova. Zato je kompanija Uniwab iz Beograda rešila da svoju prodajnu ponudu obogati i velikim brojem mašina iz reciklažne tehnologije.

- Trenutno sarađujemo sa više od deset renomiranih firmi iz oblasti reciklažne tehnologije. Firme koje zastupamo nude najsavremeniju opremu iz ove oblasti, kao što su pojedinačne mašine, postrojenja i procesna rešenja u reciklaži čvrstog otpada, šredere, mlinove, prese, makaze, separatore za reciklažu metalnog otpada, električnog/elektronskog, guma, komunalnog, građevinskog, bio-otpada, kablove, kao i tretman medicinskog otpada - govori za eKapiju Andrijana Alar iz kompanije Uniwab.

Ovo preduzeće postoji od 1989. godine, a njegova osnovna delatanost je zastupanje inostranih firmi - proizvođača mašina i opreme iz oblasti građevinarstva, komunalnih delatnosti, vodoprivrede, civilne zaštite i zaštite životne sredine. Uniwab ima i tim stručnjaka koji obezbeđuju kompletnu podršku u odabiru odgovarajuće mašine, ali isto tako i servis, kao i rezervne delove u periodu garancije ili van nje.

Granulator za električne kabloveGranulator za električne kablove
U bogatoj paleti uređaja za reciklažu, izdvajaju se i mašine za reciklažu kablova.

- Ovi uređaji namenjeni su firmama koje se bave sekundarnim sirovinama kao i fabrikama za proizvodnju kablova (za "škart"). Kompaktni granulator dizajniran je za procesiranje kablova. Usitnjavanjem i suvom separacijom odvaja se bakar i aluminijum od izolacije (plastike, gume ili papira). Mašina može biti punjena ručno ili putem transportne trake prema zahtevima kupca. Ne preporučuje se ubacivanje kablova sa čelikom zbog povećanog habanja noževa. Za takvu vrstu kablova sugeriše se upotreba pred šredera, koji povećava i performanse same mašine, a samim tim i kapacitet. Mašina je zvučno izolovana, jednostavna za upotrebu (putem električnog panela) i laka za održavanje - kaže naša sagovornica.

S obzirom da je u Srbiji paljenje kablova zakonom zabranjeno zbog ugrožavanja životne sredine, naša sagovornica kaže i da je povećana potražnja za ovim mašinama. Ona ukazuje na još jednu prednost upotrebe ovih uređaja.


- Ukoliko se bakar izdvoji korišćenjem mašina za reciklažu kablova, dobija se bolji kvalitet ovog metala, koji se samim tim može prodati po višoj ceni, što je značajno za naše kupce - ističe Andrijana Alar.

Mašina za izdvajanje bakra iz plastikeMašina za izdvajanje bakra iz plastike
Tako je i Guidetti jedan od proizvođača čiji je Uniwab zastupnik, dizajnirao sistem koji može da oporavi 100% bakra koji dolazi iz procesa reciklaže električnih kablova.

Kako kaže naša sagovornica, svi proizvodi kompanije Uniwab su u skladu sa CE propisima, a mašine se već dugi niz godina plasiraju kako na domaćem, tako i na tržištima Crne Gore, Makedonije i Bosne i Hercegovine. U kompaniji imaju nameru da tako i ostane, a jedan od planova je i proširenje ponude i plasiranje novih tehnoloških rešenja u oblasti zaštite životne sredine.

D. Obradović
Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  IT, Telekomunikacije

Dosad najveće istraživanje AI: Tri posla koja sigurno gube bitku sa veštačkom inteligencijom

Jedna od aktuelnijih i traženijih tema poslednjih godinu dana je veštačka inteligencija i njen uticaj na tržište rada. Mnogo je objavljenih analiza o tome ko je na prvoj liniji stradanja i koga će AI zameniti, koja će se nova zanimanja izroditi, koliko će ljudi izgubiti svoju profesiju i svoj posao. Svima je već jasno da je u toku eksplozija alata za generativnu veštačku inteligenciju. Komentara je nebrojeno – od procena ’Ne

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.