NavMenu

Projekat obnove Doma zdravlja na novosadskom Limanu u finalnoj fazi - U 2019. projektovanje ambulanti na Adicama i u Sajlovu

Izvor: Radio 021 Sreda, 12.12.2018. 14:26
Komentari
Podeli
(Foto: Vereshchagin Dmitry/shutterstock.com)
- Projekat kompletne rekonstrukcije objekta doma zdravlja Liman u Novom Sadu je u finalnoj fazi. To je investicija od 400 miliona dinara, i tako nešto nije urađeno 40 godina - rekao je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević prilikom obilaska objekta Doma zdravlja Jovan Jovanović Zmaj povodom nabavke novih medicinskih aparata.

Preko resorne gradske uprave nabavljeni su ultrazvučni aparat za RTG dijagnostiku, digitalni mamograf, stomatološka stolica, aparat za OPT telerendgen sa laserskim medicinskim štampačem, kao i pet vozila za Službu kućnog lečenja.

Vrednost ove opreme je oko 40 miliona dinara.

- Nastavljamo da podržavamo kapitalne projekte Doma zdravlja, a za sledeću godinu spremamo projektovanje novog objekta na Adicama. Dom zdravlja treba da isporuči projekat u prvoj polovini naredne godine, a mi smo spremni da, rebalansom budžeta, u drugoj polovini 2019. obezbedimo sredstva za njegovu izgradnju. Namera nam je da se otvori ambulanta i na Sajlovu. Takođe spremni smo da projekat rekonstrukcije i nadogradnje objekta na Novom naselju takođe kandidujemo kod Kancelarije za upravljanje javnim projektima - rekao gradonačelnik Novog Sada.


Prema rečima direktora Doma zdravlja Veselina Bojata, prvi put je urađena detaljna analiza objekata Doma zdravlja i normativi predviđaju da Adice treba da dobiju objekat površine od oko 1.000 kvadrata, za šta je već urađen elaborat

Govoreći o novoj opremi, on je istakao da je nabavljena oprema "premijum klase i da će doprineti podizanju kvaliteta zdravstvenih usluga".
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Kentkart tuži Grad Beograd i zahteva 17 mil EUR odštete

Kompanija Kentkart, koja je godinama obavljala naplatu karata u gradskom prevozu, nakon raskida ugovora tužila je grad i zahtevala odštetu od 17 mil EUR, izjavio je predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić. - Kontrolisali su sistem od 250 mil EUR godišnje. Ja tvrdim da preko 1 mil EUR ne mogu da dobiju, a mislim da će čak biti obrnuto, jer mi imamo dokaze da su unazadili sistem - rekao je Šapić za Radio-televiziju

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.