NavMenu

Naelektrisana Tesla voda iz Valjeva uskoro i u marketima Srbije - U planu osvajanje svetskog tržišta

Izvor: eKapija Sreda, 12.12.2018. 12:41
Komentari
Podeli
Tesla voda je prva i jedina visoko-progresivno alkalna pijaća voda u Srbiji. Neobičan i inovativan proizvod, pri čijoj konzumacji osetite "naelektrisanost", prema kategorizaciji voda, spada u negazirane prirodne mineralne bikarbonatne vode.

Jedinstvenost ove vode je rezultat posebne tehnologije jonizacije vode kojoj je tim stručnjaka kompanije Neutrino Power iz Valjeva, posvetio višegodišnji rad, a u čemu su se oslonili, kako kažu, na sva raspoloživa saznanja i radove Nikole Tesle. Inače, Tesla voda se puni na izvorištu smeštenom u srcu Srbije, sa kojeg se voda koristila još početkom 18. veka.

Jedinstveni (naelektrisani) ukus rezultat je specifičnog odnosa minerala i jona, a glavna odlika Tesla Vode jeste progresivna alkalnost, čime se izdvaja od svih drugih samo alkalnih voda u svetu.

Progresivna alkalnost, objašnjavaju iz kompanije, znači da tečnosti u interakciji sa Tesla Vodom postaju takođe alkalne, tj. njihova pH vrednost raste preko 7,5.

Iz kompanije Neutrino Power za eKapiju kažu da je Tesla voda samo jedan od proizvoda na kome je primenjena tehnologija i znanje, grupe inženjera i stručnjaka, posvećenih proučavanju i razvijanju fundamentalne nauke koju je postavio Nikola Tesla. Osim toga što je namenjena svima koji svesno podržavaju razvoj nauke i pomoć mladim talentima, Tesla Voda je, kažu, i odličan način da se brine o sopstvenom organizmu i zdravlju.

- Tesla Voda je jedinstven proizvod, ne samo na srpskom, već i na svetskom tržištu. Naš brend je zaštićen u 74 zemlje pred zavodom za intelektualnu svojinu i prema našim saznanjima, verovatno predstavlja najzaštićeniji srpski brend. Prevashodni cilj i misija ovog proizvoda, jeste da se finansiraju projekti koji svojom primenom dovode do sveopšteg društvenog napretka, i to prvenstveno kroz radove mladih naučnika, studenata i naučnih institucija. Upravo po uzoru na Nikolu Teslu i njegov doprinos svetskoj nauci, mi želimo da nastavimo tradiciju ovog velikog naučnika – poručuju iz kompanije.

Proizvod je za sada dostupan online poručivanjem, a uskoro bi trebalo da se nađe i u slobodnoj prodaji.

Proizvodni proces Tesla vode je u završnoj fazi kompletne automatizacije i od januara 2019. godine, kako je rečeno za eKapiju, kompanija će biti u mogućnosti da isporuči i preko milion boca mesečno.

- Naravno, da to nije ni blizu dovoljno, imajući u vidu potražnju za Tesla Vodom, te je zato projektovana i druga linija, koja bi do marta trebalo da bude puštena u rad. Od tog trenutka dupliraćemo proizvodne kapacitete. Naš za sada najvažniji partner u ovom poslu proizvodnje i distribucije jeste Atlantic grupa, koja je i jedan od najvećih privrednih subjekata u regionu.

Inače, na ovogodišnjem sajmu u Šangaju, kompanija Neutrino Power se predstavila potencijalnim kineskim partnerima a krajem ove godine je izvezla prve količine proizvoda na kinesko tržište.

Šansa za izvoz na ogromno tržište kakvo je kinesko, kako kažu iz kompanije, znači odličnu priliku da se pored komercijalnog pristupa, sa kineskim prijateljima sarađuje i na planu nauke, podrške mladim naučnicima i zvaničnim institucijama, kao i na razvijanju misli i patenata Nikole Tesle.

- Sajam u Šangaju je bio odlična prilika da se Tesla Voda predstavi ogromnom kineskom ali i svetskom tržištu. Interesovanje je veliko i imamo intenzivne razgovore o mogućnostima saradnje sa zainteresovanim partnerima iz celog sveta. Veoma je važno da prepoznamo odgovorne partnere koji imaju snagu i mudrost da iznesu ovaj jedinstveni proizvod na svoja tržišta.


Izvozni planovi kompanije

Kompanija Neutrino Power sa svojim proizvodom za sada je izvezla prve količine na tržište Kine i EU, a tržište Rusije i zapadno tržište trenutno su najvažnija kojima se kompanija bavi.

- Na tržištu Rusije očekujemo vrlo brzo potpisivanje Ugovora koji će omogućiti da Tesla Voda proizvod bude dostupan putem on line prodaje na čitavoj teritoriji.

U Sjedinjenim Američkim Državama smo u završnoj fazi registracije proizvoda u USFDA, a u toku su razgovori sa partnerima oko načina i pripreme ulaska u distribuciju na ovo tržište.

U Nemačkoj razgovaramo sa najvećim proizvođačem flaširane vode o saradnji i pokretanju proizvodnje u toj zemlji, kao drugu fazu nastupa na Evropskom tržištu – otkrivaju iz kompanije Neutrino Power za eKapiju.

Sandra Petrović

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  IT, Telekomunikacije

Telekom Srbija grupa i zvanično na nemačkom tržištu - MTEL Nemačka otvorila vrata svojih poslovnica

Telekom Srbija grupa nastavlja sa širenjem poslovanja u Evropi. Na svečanosti organizovanoj povodom otvaranja poslovnica u Menhengladbahu i Dizeldorfu, generalni direktor Telekoma Srbija, Vladimir Lučić i generalni direktor MTEL Nemačka, Stefan Božić, presecanjem vrpce simbolično su otvorili novo prodajno mesto kompanije MTEL Nemačka i na taj način označili još jedan značajan korak u širenju poslovanja ove kompanije na velikim

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.