NavMenu

Livnica u Guči proizvodiće delove za Kolubaru

Izvor: Glas zapadne Srbije Sreda, 12.12.2018. 15:45
Komentari
Podeli
(Foto: Sumit buranarothtrakul/shutterstock.com)
V.d. direktora Elektroprivrede Srbije (EPS) Milorad Grčić posetio je u utorak, 11. decembra sa predsednicom opštine Lučani Vesnom Stambolić livnicu u Guči i tom prilikom su razgovarali o smanjenje potrošnje električne energije, povećanju proizvodnje, odnosno efikasnijem poslovanje ovog kolektiva, kao i o mogućnosti saradnje Livnice i EPS-a, što bi značilo i otvaranje novih radnih mesta.

Direktor EPS-a izjavio je da su sadašnji vlasnici livnice ozbiljni ljudi koji će, kako je rekao, da obnove proizvodnju i da se razreše značajnog dela dugova.

- Veliki pokazatelj njihove ozbiljnosti je taj da električnu energiju u potpunosti plaćaju EPS-u. Ali pošto je zbog stečaja izgubljen kontinuitet pojavljivanja na tržištu, teško je vratiti se na onaj nivo na kojem je ova livnica nekada bila - rekao je Grčić.

On kaže da su uspeli da naprave dogovor o proizvodnji zuba za rotorne bagere za rudnike koji se koriste u Kolubari i da će uskoro napraviti probu sa određenom količinom.

- Ako kvalitet bude zadovoljavajući, napravićemo dugoročni program za 2020, 2021, i 2022. godinu, a ova 2019. koja nam je na pragu biće probna. Ukoliko livnica Guča uspe da postigne kvalitet, postaće ozbiljan konkurent i stvoriće uslove da zaposli skoro 100 novih radnika - kazao je Grčić.

Kada je reč o napajanju električnom energijom, Grčić je rekao da će narodnih nekoliko nedelja eksperti iz EPS-a i ODS-a snimiti kompletnu situaciju.

- Na osnovu situacije, a to podrazumeva nivo potrošnje, oscilacije električne energije i stanja trafostanica, moći ćemo da napravimo plan kako da rešimo snabdevanje livnice električnom energijom.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Finansije

Počinje prijava za 20.000 dinara za đake u Beogradu

Prijavljivanje za 20.000 dinara, koje će sve beogradske porodice dobiti po detetu koje pohađa osnovnu i srednju školu, kao i za kartice za besplatan ulazak na gradske bazene tokom letnje sezone počinje danas, objavio je Beoinfo. U svim osnovnim i srednjim školama u Beogradu od danas pa do kraja leta moći će da se prijavi za 20.000 dinara, a sve informacije građani će moći tamo da dobiju. Princip će biti isti ili sličan kao kada su se

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.