Izvor: Glas zapadne Srbije | Sreda, 12.12.2018.| 15:45

Livnica u Guči proizvodiće delove za Kolubaru

(Foto: Sumit buranarothtrakul/shutterstock.com)
V.d. direktora Elektroprivrede Srbije (EPS) Milorad Grčić posetio je u utorak, 11. decembra sa predsednicom opštine Lučani Vesnom Stambolić livnicu u Guči i tom prilikom su razgovarali o smanjenje potrošnje električne energije, povećanju proizvodnje, odnosno efikasnijem poslovanje ovog kolektiva, kao i o mogućnosti saradnje Livnice i EPS-a, što bi značilo i otvaranje novih radnih mesta.

Direktor EPS-a izjavio je da su sadašnji vlasnici livnice ozbiljni ljudi koji će, kako je rekao, da obnove proizvodnju i da se razreše značajnog dela dugova.

- Veliki pokazatelj njihove ozbiljnosti je taj da električnu energiju u potpunosti plaćaju EPS-u. Ali pošto je zbog stečaja izgubljen kontinuitet pojavljivanja na tržištu, teško je vratiti se na onaj nivo na kojem je ova livnica nekada bila - rekao je Grčić.

On kaže da su uspeli da naprave dogovor o proizvodnji zuba za rotorne bagere za rudnike koji se koriste u Kolubari i da će uskoro napraviti probu sa određenom količinom.

- Ako kvalitet bude zadovoljavajući, napravićemo dugoročni program za 2020, 2021, i 2022. godinu, a ova 2019. koja nam je na pragu biće probna. Ukoliko livnica Guča uspe da postigne kvalitet, postaće ozbiljan konkurent i stvoriće uslove da zaposli skoro 100 novih radnika - kazao je Grčić.

Kada je reč o napajanju električnom energijom, Grčić je rekao da će narodnih nekoliko nedelja eksperti iz EPS-a i ODS-a snimiti kompletnu situaciju.

- Na osnovu situacije, a to podrazumeva nivo potrošnje, oscilacije električne energije i stanja trafostanica, moći ćemo da napravimo plan kako da rešimo snabdevanje livnice električnom energijom.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.