NavMenu

Hyundai, ipak, ne dolazi u Varaždin

Izvor: B92 Sreda, 12.12.2018. 08:33
Komentari
Podeli
(Foto: The Punisher/Unsplash)
Izgleda da je vest o dolasku kompanije Hyundai u Hrvatsku bila veliki nesporazum, pišu regionalni mediji. Naime, kako nezvanično saznaje Telegram, bombastične najave nažalost nisu bile sasvim tačne.

Prema svemu sudeći posredi je veliki nesporazum. Iz predstavništva Koreje u Zagrebu Telegram nezvanično saznaje kako oni nemaju informacije da bi, na primer, Hyundai mogao da gradi fabriku u Varaždinu. A oni su prvi koji bi, sasvim sigurno, znali nešto o tome, navodi portal.

Gradonačelnik Varaždina Ivan Čehok kaže kako je svestan da se tako velika ulaganja ne mogu izvesti bez angažmana Vlade, a iz kancelarije varaždinskog župana Radomira Čačića kratko je saopšteno da su kod njih bili u poseti predstavnici južnokorejske kompanije, ali Il Heung koja jedva ima 315 radnika. Navodno su zainteresovani za gradnju pogona u kojem bi se izrađivala svetla za automobile.


Informaciju o dolasku velikih svetskih kompanija pustio je u javnost tamošnji ministar privrede Darko Horvat. I dok on tvrdi da je samo napomenuo kako je pozvao četiri velike svetske automobilske kompanije u Hrvatsku i da od njih još nije dobio odgovor, mediji su odmah sročili bombastičnu vest kao da je dolazak Hyundaia i drugih velikih kompanija gotova stvar. Što bi, svakako, bila poslovna senzacija, jer je Hyundai svetska mega kompanija koja je prošle godine ostvarila prihod od gotovo 91 mlrd USD.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Industrija, Finansije

Stižu novi lovci na srpsko zlato - Australijski Strickland Metals kupio rudarski projekat na planini Rogozna

Strickland Metals ušao je u "unosnu srpsku zlatnu igru" nakon što je izdvojio 37 miliona dolara za kupovinu projekta Rogozna koji se može pohvaliti ogromnim resursom od 5,44 miliona unci zlatnog ekvivalenta (oko 170 tona), pišu australijski mediji. Australijski gigant Strickland Metals Limited bavi se otkrivanjem mineralizovanih sistema "svetske klase" sa fokusom na zlato i bakar. Kako navode mediji, za projekat zlata Rogozna Strickland

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.