Izvor: Indikator | Utorak, 11.12.2018.| 16:26

Deo kompleksa Terme Ozren u Petrovu počinje rad na leto 2019.

Sledeće godine bi trebalo da počne da radi deo banjsko-turističkog kompleksa Terme Ozren, koji se gradi u Kakmužu, u opštini Petrovo, rekao je Slaviša Jović, direktor bijeljinske kompanije Milojević Gilje-Gas u čijem je sastavu ovaj kompleks.

Jović je istakao da je oko 90% građevinskih radova već završeno, te da se užurbano radi na pokrivanju objekata, kako bi i tokom predstojećih zimskih meseci gradilište bilo aktivno, saopšteno je iz Opštinske uprave.

- Uveli smo ekipe koje će raditi zanatske radove u narednom periodu i nadamo se da će deo kompleksa biti pušten tokom leta. To podrazumeva početak rada otvorenih i zatvorenih bazena, restorana, velnes i spa-centra - rekao je Jović.

On je među ciljevima naveo da se što pre obezbede smeštajni kapaciteti za goste.

Jović je naglasio da se oseti nedostatak kvalifikovane radne snage na gradilištu, zbog čega je evidentno kašnjenje od oko tri meseca u odnosu na planiranu dinamiku izvođenja radova, ali je izrazio nadu da će, uprkos tome, kompleks biti pušten u rad sa svim sadržajima u toku 2020.

Načelnik opštine Petrovo Ozren Petković rekao je da je izgradnja banjsko-turističkog kompleksa Terme Ozren veliki projekat za ovu opštinu, ali i Republiku Srpsku.

Očekuje da će njegovom realizacijom biti zaposleno najmanje 50 ljudi. Lokalni proizvođači poljoprivrednih i drugih proizvoda moći će lakše plasirati svoju robu, a Opština će ostvariti benefite kroz koncesije i druge prihode.

Budući kompleks Terme Ozren u prvoj fazi imaće hotel sa 60 soba i sedam apartmana, restoran, 10 zatvorenih i otvorenih bazena, svečanu i kongresnu salu, zdravstveni centar, te objekte i sadržaje koje prate hotel u rangu sa četiri do pet zvezdica.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.