NavMenu

Veliko interesovanje za novi softver kompanija Knauf Insulation i Arhitektura i Energija KT3D

Izvor: Promo Utorak, 11.12.2018. 15:57
Komentari
Podeli
Autori programa prof. dr Aleksandar Rajčić i msc ing. Uroš RajčićAutori programa prof. dr Aleksandar Rajčić i msc ing. Uroš Rajčić
U prepunoj sali Inženjerske komore Srbije u Beogradu 7. decembra je održano prvo javno predstavljanje softvera za modelovanje i proračun energetskih performansi zgrada, KT3D, kompanija Knauf Insulation i Arhitektura i Energija. Ovaj softver je nastao evolucijom programa KT2Pro, istih autora, koji je jedan od najpopularnijih u regionu za ovu vrstu proračuna.

- KnaufTerm3D je nastao evolucijom softvera KnaufTerm 2 PRO koji je preuzelo više od 10.500 korisnika u Srbiji, Makedoniji i Crnoj Gori. Glavna razlika u odnosu na KnaufTerm2 je u 3D modelaru, kojim se na uprošćen i brz način modeluje zgrada u cilju definisanja osnovnih geometrijskih karakteristika (bruto i neto površina i zapremine objekta, orijentacije pozicija...).

Eksperti iz kompanija Arhitektura i Energija i Knauf Insulation naveli su da je softver u potpunosti srpski proizvod i jedinstven na našem tržištu, jer nudi niz posebnih funkcionalnosti - automatizovano određivanje tipologije sklopova i orijentacije objekta, povezivanje 3D modela sa modulom za proračun, rad sa zonama, nivoima, grupama, sobama, izuzetna tačnost rezultata.


Budući da je softver komercijalan, kroz praktičnu prezentaciju predstavljene su osnove rada u programu i osam tipova licenci, u zavisnosti od površine i broja objekata koji se obrađuju. Dodatne obuke će uslediti za vlasnike licenci.

Zbog velikog interesovanja planirane su dodatne prezentacije o čemu će javnost biti blagovremeno obaveštavana. Više informacija putem mejla knaufterm3D@arhitekturaienergija.com ili na sajtu https://www.aearch.com/.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Saobraćaj

Jovanović: Razmotriti kupovinu Siemens tramvaja proizvedenih u Kragujevcu za GSP Beograd

Gradska vlast u Beogradu treba da razmotri kupovinu tramvaja od kompanije Simens (Siemens), koji se proizvode u Kragujevcu, ukazao je direktor Centra za lokalnu samoupravu (CLS) Nikola Jovanović. Jovanović je u pisanoj izjavi podsetio da je pre tri godine tadašnji zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio mogućnost kupovine Simens tramvaja koji se proizvode u Kragujevcu, za potrebe beogradskog GSP-a. - Kako su ovi tramvaji bili u

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.