NavMenu

Uskoro upotrebna dozvola za ulcinjski vetropark

Izvor: Energetski portal Utorak, 11.12.2018. 12:46
Komentari
Podeli
(Foto: ekapija.com)
Komercijalna proizvodnja struje iz vetroparka u Ulcinju, kako su kazali iz Ministarstva ekonomije Crne Gore, počeće početkom naredne godine.

– Na elektroenergetsku mrežu CGES-a priključena je trafostanica 110/30 kilovolti Možura. Probni rad vetroelektrane očekuje se kada se steknu svi tehnički uslovi, a to podrazumeva zakonom propisanu proceduru koju u delu potrebnih odobrenja izdaje elektroenergetski inspektor - naveli su u CGES-u.

Nakon završetka probnog rada, koji je prema ranijim najavama, trebalo da počne krajem novembra, Ministarstvo održivog razvoja i turizma izdaće upotrebnu dozvolu za vetropark na Možuri, nakon čega sledi stvarna proizvodnja struje za domaćinstva.

Kineska kompanija Shangai Electric Power Engineering, koja je glavni izvođač radova na Možuri, postavila je tokom leta ukupno 23 vetroturbine.

Ukupna vrednost investicije u vetroelektranu na Možuri je veća od 89 mil EUR.

Država se ugovorom obavezala da će otkupna cena električne energije proizvedene u vetroelektrani biti zagarantovana i fiksna za prvih 12 godina rada i neće biti manja od 95,99 EUR po megavatsatu.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.