Izvor: Beta | Utorak, 11.12.2018.| 08:19
Izdvojite članak Odštampajte vest

Otvoren pogon kompanije Yumco u Resavici

Ilustracija (Foto: nd3000/shutterstock.com )
Ministar odbrane Aleksandar Vulin obišao je nedavno otvoreni pogon za proizvodnju uniformi za policiju i vojsku kompanije Yumco u Resavici kod Despotovca, gde je posao dobilo 60 žena, a dogodine će još toliko.

- Novac koji je uložen u ovaj pogon nije novac iz kredita, zajma, nije novac iz nekave donacije, ovo je Yumco zaradio i odmah reinvestirao - rekao je Vulin.

Pogon je u hali nekadašnje konfekcije Beko koju je Opština Despotovac kupila za 3,1 miliona dinara i adaptirala, a Jumko je nove mašine platio 7,5 miliona dinara.

Predsednik Opštine Nikola Nikolić je rekao da prethodnih 30 godina u Despotovcu nije otvoreno nijedno radno mesto u javnom sektoru.

Generalni direktor kompanije Yumco Branislav Trajković je izjavio da je posle Bujanovca, gde je zaposleno 120 radnika, Crne Trave, gde je zaposleno 35 radnika, sada u Resavici posao dobilo 60 radnika.

- Ove godine smo sa Ministarstvom odbrane ugovorili posao vrednosti veće od milijardu dinara, a sa Ministarstvom unutrašnjih plosova više od 800 miliona - izneo je on.

- Od preduzeća koje je bilo već viđeno da se ugasi i da se potpuno napusti, stvoreno je preduzeće koje je sada u stanju ne samo da zapošljava ljude na prostoru Vranja, već da zapošljava ljude na prostoru čitave Srbije - kazao je Vulin.

Kazao je da će Ministarstvo odbrane nastaviti da sarađuje sa Jumkom.

- Time otvaramo nova radna mesta, time jačamo našu industriju, na taj način možemo da zaposlimo ljude i da kažemo da je Srbija bolje mesto za život - kazao je Vulin i dodao i da je za jačanje i modernizovanje Vojske potrebna domaća industrija.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.