Izvor: Večernje novosti | Ponedeljak, 10.12.2018.| 17:52
Izdvojite članak Odštampajte vest

Firma Moja mama u Šimanovcima pravi gotova domaća jela - U planu zapošljavanje oko 200 radnika

(Foto: hxdyl/shutterstock.com)
Firma Moja mama, u Šimanovcima, koja se bavi pripremanjem gotovih jela, završava proizvodni pogon, a vrednost investicije iznosi više od 1,6 mil EUR. Maksimalni dnevni kapacitet ovog proizvodnog pogona je 75.000 obroka i 25.000 salata dnevno.

Osnivač i vlasnik Moje mame Dušan Radović, iza kojeg stoji višedecenijsko iskustvo na polju gastronomije i ugostiteljstva kaže da nudi sasvim novi koncept u ishrani kroz pripremanje gotovih, sveže kuvanih jela, pripremljenih bez aditiva, konzervansa i emulgatora, po receptima iz domaće kuhinje, i od kvalitetnih namirnica.

- Potencijal ovako inovativne tehnologije pripreme hrane, kakav trenutno ne postoji u svetu je ogroman. Gotova jela se svuda u svetu pripremaju industrijski. Mi nudimo gotova domaća jela, koja se kuvaju kao kod kuće ili u vrhunskim restoranima - ističe Radović. - Cilj nam je da stvorimo brend i da sve restorane u svetu, koji kupe našu franšizu, snadevamo namirnicama proizvedenim u Srbiji.

Radović ističe da se u ovom trenutku već obučavaju radnici, a prvi obroci bi trebalo da izađu iz kuhinje do kraja ovog meseca.

- U našem asortimanu, koji obuhvata mediteranski i kontinentalni meni biće 42 vrste jela i 20 vrsta salata - naglašava Radović i dodaje da će kad prorade u punom kapacitetu biti potrebno oko 200 radnika. Kompanija će se orijentisati na lokalnu radnu snagu i upošljavati i one starije od 50 godina, koje će sama obučavati.

- Nama bi mnogo značilo da se uposli deo nezaposlenih, starijih od 50 godina, s obzirom na to da je reč o teže upošljivoj kategoriji stanovništva, posebno kada su u pitanju žene - istakao je Željko Trbović, predsednik opštine Pećinci. - To bi nam pružilo mogućnost da dodatno smanjimo broj nezaposlenih u našoj opštini kojih je prema podacima Nacionalne službe za zapošljavanje, u novembru ukupno bilo 753, od toga 417 žena.

Distribucija

Firma Moja mama planira distribuciju svojih proizvoda preko sopstvenih restorana na četiri lokacije u Beogradu, snabdevanje lanaca supermarketa i drugih trgovinskih i ugostiteljskih objekata, prodaju pravnim licima koja imaju sopstvenu ishranu zaposlenih.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.