NavMenu

CTP invest počinje gradnju objekata u Beogradu i Novom Sadu na proleće 2019. - Vrednost investicija 75 mil EUR

Izvor: Promo Ponedeljak, 10.12.2018. 12:37
Komentari
Podeli
Sa dodele nagrada CIJ Awards Serbia & SEE 2018Sa dodele nagrada CIJ Awards Serbia & SEE 2018
Sredinom 2018. godine kompanija CTP invest najavila je planove za proširenje poslovanja u Srbiji i investicije koje su podrazumevale kupovinu imovine u Beogradu i Novom Sadu. Prema rečima Vlatka Đuričeka, direktora kompanije CTP za Srbiju, do sada je završena akvizicija 6,22 hektara zemljišta za projekat CTPark Novi Sad i u finalnoj fazi je izrada projektne dokumentacije za dobijanje građevinske dozvole za proizvodno-skladišni objekat od oko 23.000 m2.

- Istovremeno smo kompletirali akviziciju 2,5 hektara zemljišta za projekat CTPark Beograd Zapad, ishodovana je građevinska dozvola i u planu je da na proleće 2019. počnemo izgradnju skladišnog objekta površine oko 14.000 m2. Svi ovi projekti idu prema planiranoj dinamici, tako da smo izuzetno zadovoljni rezultatima za 2018. godinu - kaže Đuriček u razgovoru za eKapiju.

On napominje da je projekat CTPark Belgrade West pred realizacijom, a CTPark Novi Sad je trenutno u fazi izrade Urbanističkog projekta, dok bi radovi trebalo da počnu u prvom kvartalu 2019. godine.

- CTPark Belgrade West imaće 14.100 m2 i to će biti skladišno-poslovni objekat sa modernim i komfornim kancelarijskim prostorom, 16 dock sheltera za kamione i dva drive-ina. CTPark Novi Sad prostiraće se na površini od 24.000 m2, a reč je o proizvodno-skladišnom objektu sa svim pratećim sadržajima namenjenim za normalni svakodnevni rad do 800 novozaposlenih. Svi kapaciteti su u skladu sa potrebama klijenta - objašnjava Đuriček.

Prilikom izgradnje ovih objekata biće korišćeni najsavremeniji materijali i oprema koji su u ponudi na tržištu, u skladu sa željom CTP-a za što većom energetskom efikasnošću objekata koje gradi.


- Ukupna vrednost svih investicija koje trenutno realizujemo je 75 mil EUR, a planirana su i nova ulaganja. Očekujemo da naši poslovni parkovi značajno doprinesu gradovima u kojima se nalaze i da naši klijenti, ali i njihovi zaposleni uspešno rade u ovim objektima - ističe sagovornik eKapije.

Vlatko Đuriček najavljuje da CTP invest ima značajne planove za Srbiju, a ciljevi su da u narednim godinama kompanija izgradi više od 200.000 m2 novih premijum poslovnih objekata A klase.

- Konstantno smo u fazi širenja tima i planiramo uskoro i nova zapošljavanja.

Kompanija CTP je na ovogodišnjoj svečanoj dodeli regionalnih CIJ nagrada, koja je održana 4. decembra (CIJ Awards Serbia & SEE 2018), osvojila dva prestižna priznanja - The Best Warehouse/Logistics Developer za 2018. i Best Land Transaction.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Agro, Finansije

Digitalno svinjarstvo - Kupite Pig token, a posle dve i po godine dobijate 100 kilograma svinjetine

Uzgajate svinje, a ne odlazite na farmu, nema blatnjavih čizama, ni ustajanja u cik zore da bi se nahranile životinje. Zvuči filmski, ali nije. Krešimir Kuterovac, stočar iz Hrvatske, pokrenuo je sa kompanijom Beyondi i Blok Be platformu GoAgro pomoću koje svako može da postane stočar, a da posao uzgajivača svinja radi neko drugi. - Vi kupujete digitalni oblik svinje - PigNFT (Pig token). Minimalna cena je 220 EUR za koju posle dve i po

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.