Izvor: eKapija | Utorak, 18.12.2018.| 12:28
Izdvojite članak Odštampajte vest

Aplikacije "za svaki dan" - Jednim klikom do parkinga, autobusa, mesta u kafiću...

Ilustracija (Foto: Georgejmclittle/shutterstock.com)
Pametni telefoni i aplikacije u velikoj meri su promenile i olakšale našu svakodnevicu, a mlađe generacije gotovo da ne bi mogle da zamisle život bez njih. Zahvaljujući rešenjima koja su se odomaćila danas je mobilnim uređajima moguće plaćati, ali i potražiti slobodno parking mesto, naći sto u kafiću, smeštaj na putovanju, pogledati vremensku prognozu...

Jedna od najkorišćenijih aplikacija kod vozača u Srbiji je verovatno upravo ona za plaćanje parkinga. Ova aplikacija Android i iOS korisnicima omogućava da jednim klikom plate parking, dok se za one koji koriste gradski prevoz aplikacija Moovit može pokazati kao veoma praktično rešenje. Ona prikazuje kompletan red vožnje gradskog saobraćaja, kako u Beogradu, tako i u drugim većim gradovima širom sveta. Funkcioniše kao besplatni planer, pokazuje vreme dolazaka uživo, ažurirani red vožnje, mape lokalnih stanica, servisna obaveštenja i promene koje se tiču putovanja, a sve to pomoću zajednice koju čine drugi putnici u blizini.

Svi oni koji koriste gradski prevoz u glavnom gradu Srbije mogu preko aplikacije "Kad će mi bus" da vide gde se trenutno nalazi vozilo koje čekaju i za koliko će se pojaviti na njihovom odredištu.

- S obzirom na to da u Beogradu postoji više od 6.000 stajališta, gotovo je nemoguće pokriti sva ova mesta displejima za informacije o dolasku vozila. To iziskuje ogromna novčana sredstva, a postoji i nedostatak infrastrukture na stajalištima, odnosno napajanje – kažu za eKapiju u preduzeću Apex Solution Technology i dodaju da je zato uvođenjem BusPlus sistema i korišćenjem GSM mreže omogućen servis koji može biti dostupan svim građanima, na svim stajalištima u okviru javnog prevoza, i koji će biti jednostavan za korišćenje.

Takođe, iz Apexa podsećaju da su u javnom prevozu u Beogradu omogućeni svi najsavremeniji načini plaćanja koji postoje u svetu. Od januara 2018. godine postoji opcija plaćanja karata korišćenjem MasterCard kartica i do sada je ovu mogućnost koristilo više od 35.000 ljudi, odnosno oko 2.000 dnevno. Među putnicima se odomaćila i navika plaćanja karata mobilnim telefonom, ali je ona više okrenuta povremenim korisnicima javnog prevoza i oko 6.000 ljudi mesečno se odluči za ovu vrstu plaćanja.

Kako objašnjava menadžer za inovacije u ICT Hub-u, Đorđe Đorđević, današnji "milenijalci" su na digitalnim servisima odrasli, pa je i za očekivati da ih sve više koriste. Navodi da je problem nedostatak ili slaba prisutnost "pametnih servisa" i usluga kod nas, pa se češće koriste globalna rešenja koja nisu previše precizna za naše uslove, poput Google mapa.

- S druge strane, možemo videti kako su servisi poput Car:Go u konstantnom porastu, jer su jednostavno "prirodni" za novu generaciju - kaže Đorđević.

(Foto: DisobeyArt/shutterstock.com)
Upravo zbog toga je izuzetno važno da administracija ovakve inicijative ne sprečava, već da ih podrži, jer su ne samo trend, već standard koji će svi gradovi morati da usvoje kako bi pratili korak sa vremenom.

Taxi vožnja bez keša i kartice

CarGo je počeo poslovanje pre tri godine. Ova aplikacija omogućava povezivanje vozača sa putnikom u realnom vremenu, cena je unapred poznata, a plaćanje ide elektronski, tako da korisnik uopšte ne mora da ima karticu kod sebe. Kako za eKapiju kaže direktor kompanije Vuk Guberinić, na početku je bilo teško, jer Beograđani nisu imali naviku da koriste ovakve aplikacije za prevoz.

- Nisu imali svest o online plaćanju vožnje, ali to se promenilo i to je bio naš cilj – da napravimo revoluciju u organizaciji prevoza putnika i promenimo navike građana - kaže Guberinić.

Interesovanje za CarGo drastično je skočilo nakon protesta taksista u maju, a svakodnevno raste broj korisnika aplikacije. Kako kaže naš sagovornik, do danas je CarGo aplikacija instalirana više od 180.000 puta. Tokom tri godine poslovanja, CarGo je prevezao više od milion korisnika, a uspostavili su saradnju i sa oko 250 kompanija, čime obezbeđuju prevoz za njihove zaposlene.

Trenutno se suočavaju sa problemima jer je izmenama Zakona o prevozu putnika predviđeno da samo taksisti mogu da prevoze građane.

- Time se onemogućava konkurencija i slobodno tržište. Mi kao kompanija sada možemo da sarađujemo samo sa taksistima, što ne želimo jer smatramo da će tako naša usluga izgubiti na kvalitetu. S druge strane, mi se zalažemo za evropske vrednosti, a to je tržišna ekonomija, konkurencija i mogućnost izbora korisnika, što ovaj zakon onemogućava – ističe Guberinić i podseća da je CarGo podneo Ustavnom sudu Inicijativu za ocenu ustavnosti Zakona i da čekaju odgovor.

U međuvremenu su uvećali svoju flotu vozila sa 20 novih hibridnih Toyota automobila i proširili svoje poslovanje na tržište Švajcarske. Naime, predstavnici CarGo sklopili su pre nekoliko dana Sporazum o saradnji sa čuvenim švajcarskim prevoznikom "Züri taxi 7×2", čime su ušli na tržište Zapadne Evrope. Cirih je prvi grad u kojem će od sredine decembra biti dostupna CarGo aplikacija.

(Foto: Andresr/shutterstock.com)
- U planu je dalje širenje poslovanja. Imamo želju da naša aplikacija postane dostupna i u drugim gradovima u Srbiji, a svakodnevno nam stižu poruke građana iz Novog Sada i Niša.

Guberinić najavljuje da će biti još novina u radu aplikacije, uz napomenu da su rešili da se bore inovacijom borimo, jer veruje da samo tako mogu opstati na tržištu.

Pančevo kao pilot projekat

Grad Pančevo, Telekom Srbija i Ericsson pre nekoliko godina potpisali su protokol o saradnji kojim je građanima Pančeva omogućeno korišćenje "pametnih servisa" – ecoBus i busTracker.

ecoBus je servis koji na interaktivnoj mapi na mobilnom telefonu ili internet stranici u realnom vremenu prikazuje informaciju o kvalitetu vazduha, temperaturi, pritisku ili vlažnosti, dok busTracker na mapi grada pokazuje tačnu lokaciju željenog autobusa u javnom saobraćaju, kao i vreme dolaska sledećeg vozila.

Pančevo, kao jedan od najzagađenijih gradova u Srbiji, odabran je za polaznu tačku u realizaciji ovog projekta, u nastojanju da se promeni svest i odnos prema životnoj sredini i da se ujedno poboljša kvalitet svakodnevnog života građana.

Ovo su samo neki primeri aplikacija koje stanovnicima gradova olakšavaju svakodnevno funkcionisanje, a za čije korišćenje je dovoljan mobilni telefon koji danas svi imaju u džepu. Njihova primena dobra je potvrda činjenice na koju stručnjaci stalno podsećaju, a to je da u centru pažnje koncepta pametnih gradova na prvom mestu uvek moraju biti ljudi!

Kompletan sadržaj biltena Pametni gradovi - digitalnom transformacijom do novih poslovnih šansi pročitajte OVDE.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.