Izvor: Dnevnik | Petak, 07.12.2018.| 11:21
Izdvojite članak Odštampajte vest

Pri kraju komunalno opremanje Radne zone u Beloj Crkvi

Ilustracija (Foto: Nikolic Vladimir/shutterstock.com)
U toku su završni radovi na komunalnom opremanju Industrijske zone na površini od 14,2 hektara na obodu Bele Crkve, uz regionalni put Bela Crkva – Kovin, potvrdila je za Dnevnik Barbara Radosavljević –Turtureja, načelnica Odeljenja za urbanizam, privredu i inspekcijske poslove Opštine Bela Crkva.

- U Industrijskoj zoni uvedena je voda i izgrađene su dve trafo stanice za napajanje električnom energijom. Pri kraju je izgradnja kanalizacije i saobraćajnica. U prethodnom periodu putevi su rađeni u tri faze, i preostala je četvrta faza ovih radova, s tim što će i investitorima biti ostvljeno da unutar zone prema svojim potrebama izgrade puteve – istakla je načelnica i dodala da je radna zona praktično na raspolaganju investitorima.

Preostalo je da se postavi i javna rasveta, a za taj projekat je Opština Bela Crkva dobila oko 27 miliona dinara od Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine.

U ranijem periodu, napomenula je, Bela Crkva nije imala ovako izgrađenu zonu za privređivanje, pa se može reći da je opština ovom investicijom stvorila uslove da privlačenje domaćeg i stranog kapitala i ekonomski i lokalni razvoj.

Načelnica Radosavljević –Turtureja ističe da je predviđeno da najmanja površina u radnoj zoni za izgradnju fabrike može da bude od oko 470 kvadratnih metara, a najveća može da bude građena na površini od dva hektara.

- Lokalna samouprava je odredila pristupačne cene za potencijalne investitore, pa se tako površina od oko 470 kvadratnih metara može kupiti za svega 55.560 dinara. Investitorima su postavljena dva uslova, da prostor za dve godine osposobe za privređivanje i zapošljavanje radne snage - navela je načelnica.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.