Izvor: Jugmedia | Petak, 07.12.2018.| 10:37
Izdvojite članak Odštampajte vest

Kredit od 400 miliona dinara za gradski trg u Leskovcu

(Foto: Family Business/shutterstock.com)
Grad Leskovac će sredstvima iz kredita od 400 miliona dinara naredne godine graditi gradski trg, saopštio je 6. decembra gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

On je na sednici Gradskog veća danas kazao da je Leskovac kreditno sposoban, budući da je sva ranija zaduženja vraćao na vreme.

- Potpuno je zrela situacija naših sugrađana da se izgrdi trg u centru Leskovca i da naš grad bude još lepši - kazao je.

Postupak obezbeđivnja kredita počeće već početkom 2019, a najraniji rok za njegovo odobrenje je početak april iste godine, ukoliko se banke ne budu žalile.

Kredit će biti odbren na period od dve godine, sa jednogodišnjim ghrejs periodom.

Cvetanović je i ranije najavljivao početak gradnje trga tokom narednog leta, ali ni tada ni danas nije precizirao kada bi on mogao da dobije svoj konačni oblik. On je kazao da je, objektivno, za izgradnju trga potrebno oko 2 mil EUR.

Gradonačelnik je još jednom ponovio da će se trg graditi na prostoru između dve robne kuće i da će se paralelno sređivati plato i trotoari oko robne kuće.

Takođe je ponovo naglasio da centralni park ostaje izvan tog projekta te da u njemu neće biti posečeno ni jedno jedino odrvo, osim uklanjanja onih sklonih padu, a u sklopu redovnog održavanja.

Zanimljivo je da je Cvetanović ocenio da o tom trgu neki mediji izveštavaju "zlurado", ne imenujući medije.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.