Izvor: RTRS | Četvrtak, 06.12.2018.| 16:15

Univerzitetska bolnica u Foči počela sa operacijama rekonstrukcije dojke

Ilustracija (Foto: nimon/shutterstock.com)
U Univerzitetskoj bolnici Foča uz podršku kolega iz Instituta za onkologiju Vojvodine počeli su operacije rekonstrukcije dojke.

- To je rekonstrukcija sa implantima sa protezama, a to su proteze koje se koriste kod estetskih operacija, samo je ovde operacija puno teža, zahtevnija i ovde rekonstruišemo dojku sa protezama gde žena ima praktično isti izgled kao i pre operacije - pojasnio je Zoran Radovanović, direktor Instituta za onkologiju Vojvodine.

U Univerzitetskoj bolnici Foča ističu da je nivo hirurških zahvata podignut na nivo u razvijenim zemljama podrazumevajući i dobro obučene lekare različitih specijalnosti.

- Sve je veći broj žena koje se javljaju u našu ustanovu upravo zbog oboljenja od karcinoma dojke, zato što sve vrste operacija uključujući i sentiko biopsiju mikročvorova, a takođe i ovu primarnu rekonstrukciju, mogu da dobiju u našoj kući - rekao je Nenad Lalović, šef Odjeljenja za opštu i abdominalnu hirurgiju Centra za hirurgiju Foča.

Osim ovog zahvata sa uputnicom porodičnog lekara i uz konsultacije sa plastičnim hirurgom obolelima od raka dojke u fočanskoj bolnici se može izvesti i sekundarna operacija.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.