NavMenu

Slovenački poslovni klub svečano obeležio 15 godina rada - Uspešna priča o povezivanju

Izvor: eKapija Četvrtak, 06.12.2018. 12:44
Komentari
Podeli
Zaslužni za razvoj SPK sa predsednicom kluba mr Danijelom FišakovZaslužni za razvoj SPK sa predsednicom kluba mr Danijelom Fišakov
Slovenački poslovni klub danas predstavlja značajan i uticajan faktor u poslovnim krugovima u Srbiji i Sloveniji. Slovenačke i srpske kompanije, ali i kompanije iz drugih zemalja koje posluju na ovim tržištima, prepoznaju svoj interes u saradnji sa SPK-om i pridružuju se.

U beogradskom hotelu Hyatt Regency, SPK je 4. decembra 2018, novogodišnjim koktelom, svečano obeležio svoj jubilej, 15 godina uspešnog rada i kontnuiranog i stabilnog rasta.

Slovenački poslovni klub već 15 godina veoma uspešno spaja privrede Srbije i Slovenije. Kako je rastao, klub je kontinuirano širio lepezu svojih usluga i aktivnosti, prilagođavao se željama i zahtevima svojih članova, ali i okruženja. Dodata vrednost za članove, poslovne saradnike i prijatelje kluba je oduvek bila premisa svih aktivnosti kluba. Prijateljske veze, saradnja među članovima, saradnja sa državnim organima Srbije i Slovenije, sa državnim komorama, poslovnim udruženjima, zatim, mogućnost edukacije, savetovanja, moralnost u donošenju svake odluke – to je sve ono što odlikuje klub i danas. Članice SPK su društveno odgovorne kompanije koje svoje poslovne ciljeve ostvaruju uz puno uvažavanje poslovnog okruženja, lokalne zajednice i životne sredine u kojima rade.

- Od osnivanja Slovenačkog poslovnog kluba, kada je za prvog predsednika izabran gospodin Jure Toplak, tadašnji direktor predstavništva Gorenja u Srbiji, pa do današnjih dana, u članstvu SPK je bilo više od 600 kompanija, a u događajima je učestvovalo preko 40.000 učesnika. Svako od tih brojnih učesnika, gostiju, kompanija, njihovih predstavnika i zaposlenih je svojim stilom i svojim rukopisom ispisivao po neko slovo pa, bogami, i čitave stranice ove naše uspešne priče. Ove večeri ćemo se podsetiti na neke od tih pojedinaca, institucija i kompanija i zvanično im zahvaliti na značajnom doprinosu uspešnoj priči, zvanoj Slovenački poslovni klub - rekla je predsednica kluba mr Danijela Fišakov.

Vladimir Kravčuk i Danijela Fišakov, nekadašnji i aktuelni predsednik SPKVladimir Kravčuk i Danijela Fišakov, nekadašnji i aktuelni predsednik SPK
Povodom petnaestogodišnjice, ona je dodelila zahvalnice i plakete ličnostima, institucijama i kompanijama koje su posebno doprinele razvoju i trajanju kluba.

Kompanije koje su dale značajan doprinos uspešnoj priči zvanoj SPK su HSE Balkan Energy, Gorenje, Perutnina Ptuj Topiko, Petrol, Halcom, Impol Seval, Kovintrade, Sanol S, Weishoupt, Eti B, Prvi faktor-faktoring, eKapija, Hyundai Srbija, NLB Banka i Aktiva fitep.

Značajan doprinos imaju i Vladimir Kravčuk, nekadašnji predsednik kluba, kao i potpredsednik kluba Dmitar Polovina.

Veliku podršku SPK je oduvek imao od Ambasade Republike Slovenije u Beogradu, Privrednih komora Srbije i Slovenije kao i SPIRIT-a, javne agencije Republike Slovenije za preduzetništvo, internacionalizaciju, strana ulaganja i tehnologiju, tako da im je ovom prilikom SPK još jednom izrazio svoju neizmernu zahvalnost na podršci i saradnji.

Sponzori ove jubilarne večeri SPK-a su bili Actual I.T., Aktiva Fitep, Akton, Aledjo, Alliance International Media, TSG Law office, BTS SER Company, CashBack Imo, Datalab, DDOR Garant, DONDON, ETI B, Feniksšped, Grah Automotive, Impol Seval, Iolar, Kovintrade, Law office Marić, Markat Media, Marmor Hotavlje, N.T.S., ODI Law, Profil Group, Prvi faktor, Ream, RLS Merilna tehnika, Sava Osiguranje, Unior teos alati, podrum vina Panajotović, Radgonske gorice i Celjske mesnine.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Agro, Finansije

Digitalno svinjarstvo - Kupite Pig token, a posle dve i po godine dobijate 100 kilograma svinjetine

Uzgajate svinje, a ne odlazite na farmu, nema blatnjavih čizama, ni ustajanja u cik zore da bi se nahranile životinje. Zvuči filmski, ali nije. Krešimir Kuterovac, stočar iz Hrvatske, pokrenuo je sa kompanijom Beyondi i Blok Be platformu GoAgro pomoću koje svako može da postane stočar, a da posao uzgajivača svinja radi neko drugi. - Vi kupujete digitalni oblik svinje - PigNFT (Pig token). Minimalna cena je 220 EUR za koju posle dve i po

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.