Izvor: Tanjug | Sreda, 05.12.2018.| 11:53
Izdvojite članak Odštampajte vest

U APR odobrena hiljadita e-registracija preduzetnika

(Foto: Luka Funduk/shutterstock.com)
Od početka godine u informacionom sistemu Agencije za privredne registre (APR) odobrena je hiljadta elektronska registracija osnivanja preduzetnika.

Uslugu e-registracije prvi su iskoristili preduzetnici koji su se registrovali za delatnosti iz oblasti vezanih za informacione tehnologije i poslovanje.

U nizu tih poslova su računarsko programiranje, konsultantske aktivnosti u vezi s poslovanjem i ostalim upravljanjem, konsultantske delatnosti u oblasti informacione tehnologije, inženjerske delatnosti i tehničko savetovanje, specijalizovane dizajnerske delatnosti, kombinovane kancelarijsko-administrativne usluge, računovodstveni, knjigovodstveni, revizorski poslovi, poresko savetovanje, arhitektonska delatnost.

U APR-u kažu da preduzetnike ohrabruju da elektronski registruju firmu zbog pojednostavljenje procedure i nižih troškova osnivanja.

Kako je saopšteno, osim usluge e-registracije osnivanja preduzetnika i jednočlanih privrednih društava, APR pruža privrednicima i e-registraciju finansijskih izveštaja, kao i izdavanje elektronskih građevinskih dozvola.

Najavljuju da se uskoro očekuje uvođenje Centralne evidencije stvarnog vlasništva u kojoj će se prijave dostavljati iskučivo u elektronskom obliku.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.