NavMenu

U decembru javni poziv za obilaznicu oko Leskovca - Radovi kreću na proleće 2019.

Izvor: Tanjug Utorak, 04.12.2018. 15:53
Komentari
Podeli
(Foto: By springtime78 / shutterstock.com)
U toku decembra biće raspisan javni poziv za obilaznicu oko Leskovca, a očekuje se da će radovi početi u martu sledeće godine, dogovoreno je danas na sastanku ministarke građevinarstva Zorane Mihajlović i gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića.

Sastanku je prisustvovao i načelnik Jablaničkog okruga Božidar Stojiljković, a Mihajlovićeva je posle sastanka navela da je Vlada Srbije i ministarstvo koje predvodi samo za održavanje puteva u taj okrug u poslednje tri godine uložila preko dve milijarde dinara.

- Mi ćemo nastaviti to ulaganje. U decembru je raspisivanje javnog poziva za obilaznicu oko Leskovca. Ona je procenjena na 250 miliona dinara i očekujem da radovi počnu u martu sledeće godine - kazala je Mihajlovićeva.

Navela je da s Koridorima Srbije Ministarstvo radi i na putevima koji su pored Koridora, te da pokušavaju, ne samo da izađu u susret zahtevima meštana nego da pomognu da te puteve završe.

- Mislim da je to važno za kvalitet života građana u svim mestima i zato mi je drago da ćemo u četvrtak otvoriti ulicu u Grdelici koju su uradili Koridori. Pored autoputa, te ulice često ostanu sa strane i ne vide se, ali su u stvari podjednako važne kao i autoput koji radimo - kazala je ministarka.

Istakla je da je važno što je na današnjem sastanku dogovoreno i da se radi Bojnički put i ocenila da je taj put važan za građane Leskovca. Kako je navela, budući da je sada period kada se pripremaju budžeti za 2019. godinu, Ministarstvo saobraćaja će izdvojiti deo sredstava za Bojnički put, kao što će to uraditi u svom planu za 2019. godinu Putevi Srbije.

- Nakon usvajanja budžeta do kraja godine, sledeće godine biće raspisani javni pozivi i u zavisnosti od te dinamike počeće radovi na Bojničkom putu. Svakako to mora biti sledeće godine, ne može biti kasnije - navela je Mihajlovićeva.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović naveo je da će posle otvaranja ulice u Grdelici biti nastavljeni radovi na izgradnji puta koji omogućava tranzit iz Leskovca ka Grdelici, kao i korišćenje autoputa. Dodao je da su na današnjem sastanku izneli molbu za veliku transvezalu sa susednom opštinom Bojnik, gde nema ni trotoara, i da se zajedničkim snagama uradi Bojnički put.

Prema rečima Cvetanovića, to je investicija od oko 140 miliona dinara, a dogovoreno je da Leskovac izdvoji za vodovod, kanalizaciju i elektromrežu oko 50 miliona dinara, dok će Ministarstvo izdvojiti oko 90 miliona dinara.

Načelnik Jablaničkog okruga Božidar Stojiljković zahvalio je ministarki što su okruzi prepoznati za implementaciju zakona koji su doneti u poslednje tri-četiri godine, i istakao da je dinamika bila jako dobra, kada su u pitanju zakon o izgradnji, o ozakonjenju, stanovanju i održavanju objekata.

Ukazao je da postoje mogućnosti da u daljem toku realizacije zakona bude prepreka, s obzirom da je dinamika u blažem padu zbog povezanosti Zakona o ozakonjenju i Zakona o izgradnji.

- Ukazao sam na mogućnost regulacionih planova koji su stari i na osnovu kojih se došlo do nelegalne izgradnje novih objekata, koji će predstavljati veliku smetnju u daljem postupku legalizacije - kazao je Stojiljković.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.