Izvor: eKapija | Utorak, 04.12.2018.| 15:32
Izdvojite članak Odštampajte vest

Simpozijum uspešnih privrednika Srbije održan u hotelu Hyatt

U Kristalnoj dvorani beogradskog hotela Hyatt Regency 23. novembra je održan Simpozijum uspešnih privrednika Srbije kojem su prisustvovali predstavnici domaćih kompanija, Privredne komore Beograda, kao i uglednih naučno-istraživačkih institucija.

Istovremeno je prisutnima prezentovana i knjiga "Lekcije koje se ne uče u školi", svojevrstan praktikum preduzetništva i menadžmenta u kom su posredstvom usmerenih intervjua predstavljena iskustva domaćih preduzetnika i menadžera sa posebnim osvrtom na upravljanje promenama i motivaciju zaposlenih.

Na osnovu rezultata glasanja članova redakcijskog kolegijuma izdavačke kuće Limes press, ovom prilikom su odabranim pojedincima i privrednim društvima registrovanim na području Srbije dodeljene plakete sa priznanjima za ostvarene značajne rezultate u okviru različitih privrednih delatnosti, a ovogodišnji nosioci priznanja su:
  • Milenko Nikolić, direktor preduzeća IMP Automatika – Priznanje za doprinos razvoju IT sektora u Srbiji;
  • Milica Irkić, vlasnica i direktorka preduzeća Irkom – Priznanje za doprinos razvoju proizvodnje građevinskih materijala u Srbiji;
  • Radoljub Markićević, doskorašnji vlasnik i direktor preduzeća Potens Perforacija – Priznanje za doprinos razvoju metalsko-prerađivačke industrije u Srbiji;
  • Marinko Ukropina, direktor SGS Beograd – Priznanje za doprinos razvoju menadžmenta u Srbiji;
  • Milutin Ignjatović, direktor Saobraćajnog instituta CIP – Priznanje za doprinos razvoju infrastrukture u Srbiji

Takođe, na osnovu rezultata ankete u kojoj je učestvovao veliki broj domaćih privrednika dodeljene su i nagrade "Najbolji najboljima" za izuzetan uspeh ostvaren u različitim privrednim sektorima i to sledećim redosledom:

I nagrada – Ninko Tešić, direktor preduzeća Impol Seval iz Sevojna
II nagrada – Vera Šćepanović, vlasnica i direktorka Trivit grupe iz Vrbasa
III nagrada – Srbislav Vidojević, vlasnik i direktor preduzeća Timomed iz Knjaževca


Čast da održi završni govor u ime svih nagrađenih privrednika na Simpozijumu uspešnih privrednika pripao je vlasnici kompanije Trivit - dr Veri Šćepanović koja se obratila prisutnima.

Prisutnima se obratio i prof. dr Miodrag Zec koji je u svom izlaganju poseban akcenat stavio na poslovnu etiku i primenu etičkih standarda u poslovanju, a na temu preduzetništva i menadžmenta ovim povodom govorio je i v.d. direktora Privredne komore Beograda Aca Popović.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.