NavMenu

Grad Novi Pazar kupio objekte tekstilnog kombinata Raška, cena šest puta veća od početne

Izvor: Beta Ponedeljak, 03.12.2018. 15:06
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: gameanna/shutterstock.com)Ilustracija
Grad Novi Pazar je danas na javnom nadmetanju, za 85 miliona dinara kupio postrojenje za preradu otpadnih voda, kotlarnicu i još nekoliko pomoćnih objekata Tekstilnog kombinata "Raška" u stečaju, saznaje Radio Sto plus.

Pored lokalne samouprave, na licitaciji je učestvovao i Novopazarac Amer Hadžifejzović, pa je početna cena od 15,2 miliona dinara tokom nadmetanja gotovo ušestostručena.

Pored toga, grad će za kupovinu sada morati da plati dva i po puta više od procenjene vrednosti objekata. Ti objekti su na parcelama gde je predviđena izgradnju toplane na biomasu.

Ukupna cena izgradnje toplane na biomasu i toplovoda u Novom Pazaru je 3,6 mil EUR. Ranije je najavljeno da bi izgradnja mogla početi u proleće 2019. godine, a toplana bi mogla da proradi već na jesen, s početkom grejne sezone.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.